2017 bedankt! Je was bijzonder

De eerste dag van 2018 zit er alweer bijna op. Toch wil ik heel graag nog terugblikken op 2017. Een jaar dat werkelijk waar voorbij is gevlogen, met als hoogtepunt de geboorte van onze prachtige dochter. Ik de blog van vandaag een kletspraatje over mijn afgelopen jaar.

Zwangerschap en geboorte Nova
2017 begon rustig voor ons. Januari was gewoon het normale gezinsleven. We gingen naar ons werk, deden het huishouden, maakten wat uitstapjes. Weinig bijzonderheden.

Half februari kreeg ik veel last van buikpijn. Ik bleef enorme buikpijnaanvallen houden, waarbij ik af en toe ondersteboven op de bank zat. Ik sprak af met Kevin dat als ik na het weekend nog een keer zo’n buikpijn zou krijgen, ik de huisarts zou bellen. Uiteraard kreeg ik maandagochtend, in de auto, zo’n buikpijnaanval. Ik belde om 08.00 uur gelijk de huisarts. Na mijn verhaal aangehoord te hebben, gaf de assistente aan dat ze een blaasontsteking vermoedde. Ik mocht ‘s middags gelijk langs komen en dan zou de huisarts even wat onderzoekjes doen. Ik kreeg ‘s middags inderdaad anitibiotica mee, want ook de huisarts vermoedde een blaasontsteking. De dag erna moest ik even bellen voor de uitslag van de urinekweek. Uiteraard vergat ik dat en werd het woensdag. De assistente deed heel raar, gaf aan dat ik geen blaasontsteking had en mocht stoppen met de antibioticakuur. Ze hintte heel voorzichtig om toch ook nog even een zwangerschapstestje te doen.

De test deed ik de volgende ochtend en wat bleek… Ik was gewoon al zwanger! Zo gewenst en welkom! Aangezien de buikpijn aan bleef houden, mocht ik al vrij snel langskomen bij de verloskundige. Ze wilde graag kijken of het vruchtje op de goede plaats zat. Gelukkig was alles goed.

Al snel kwam de gigantische misselijkheid opzetten en heb ik wekenlang alleen maar gespuugd. Uiteindelijk was het met de juiste medicijnen redelijk onder controle te krijgen. Mijn vorige zwangerschap was ik ook wel misselijk geweest en had ik ook gespuugd, maar niet zo erg als dit keer. Met 15 weken zwangerschap werd ons stiekeme vermoeden bevestigd, we zouden een dochter krijgen.

Mijn buik groeide goed door. Al snel kon je er niet meer omheen: ik had echt een zwangere buik. Ik was er hartstikke trots op.

Tussen de misselijkheid door werd er druk geklust in huis. De zolder was één grote open ruimte met een hoge nok. Er moest een vliering en een nieuwe studeerkamer gemaakt worden op zolder. Na een aantal weken hard klussen, mocht het resultaat er absoluut zijn! Een prachtige vliering en een mooie ruimte waar we een hoop zooi kunnen opbergen en er is ook nog plek voor een bureautje en de hele administratie. Vervolgens moest de oude studeerkamer leeg en omgetoverd worden tot een mooie peuterkamer. Hier ging ook de nodige tijd in zitten, maar het resultaat mag er absoluut zijn! Tot slot was de babykamer aan de beurt. Hier hoefde gelukkig niet heel veel aan te gebeuren, maar het moest wel een mooie meidenkamer worden. Uiteindelijk waren we ongeveer vijf weken voor de uitgerekende datum klaar met alle verbouwingen en klusjes die gedaan moesten worden.

Tussendoordoor zijn we nog voor een heerlijke vakantie naar Italië geweest. Dat was best even spannend. Hoe zou dat gaan zo aan het begin van het derde trimester, een lange autorit en een dreumes van ruim anderhalf jaar mee. Uiteindelijk hebben we die spanning voor niks gevoeld, want het ging allemaal heel goed.

Na de zomervakantie moest ik nog drie weken werken en toen startte mijn verlof. Ik genoot heerlijk van de vrije tijd die ik had. Ondanks dat ik heel moe en snel uitgeput was, probeerde ik er het beste van te maken. Ik liet mijn nesteldrang toe, probeerde nog wat quality time met Luca door te brengen en zorgde dat alles in orde was voor de komst van de baby.

Met precies 39 weken zwangerschap was ons meisje er klaar voor om geboren te worden. Na een vlotte bevalling is op 17-10-2017 Nova geboren. We zaten meteen op een roze wolk en hebben heel bewust genoten van alles. We deden heerlijk rustig aan, namen de tijd om Nova te leren kennen, te wennen aan de nieuwe gezinssamenstelling en te focussen op de borstvoeding en mijn herstel.

Inmiddels is Nova al bijna elf weken oud en is het echte baby-baby er vanaf. Natuurlijk is ze nog steeds hartstikke klein en is het echt mijn kleine babymeisje, maar zoals ze in de kraamweek zijn, zo zijn ze echt maar eventjes. In die elf weken hebben we ook alweer zoveel meegemaakt: van de kraamweek tot aan de babyborrel en van de eerste prikjes tot aan een ziekenhuisopname. Hele mooie en fijne dingen, maar ook lastige en pijnlijke momenten.
Het afgelopen jaar heeft absoluut in het teken gestaan van mijn zwangerschap en de komst van ons kleine babymeisje. We hebben geprobeerd enorm te genieten van alles, stil te staan bij bijzondere momenten en op te gaan in de momenten. Ondanks dat ik weet dat we geprobeerd hebben om alles zo bewust mogelijk mee te maken, gaan de tijd zo snel dat je sommige dingen gewoon alweer vergeet. Nu maar gauw de fotoboeken maken, zodat we de herinneringen wat tastbaarder kunnen gaan maken.

Blog
Ook op het gebied van mijn blog was 2017 een mooi jaar. Ik kreeg steeds weer wat meer bezoekers en kwam in contact met leuke andere moeders. Ik haalde wat leuke samenwerkingen met bedrijven binnen en probeerde het ‘moeten’ publiceren los te laten en alleen te schrijven als ik tijd, zin en inspiratie had. De laatste tijd ontbreekt het mij wat aan tijd, terwijl ik dus vol zit met inspiratie en genoeg heb om over te schrijven. Hopelijk komt daar in deze januarimaand weer wat verbetering in!

2017 was bijzonder
Als je mij een paar jaar geleden had gevraagd hoe 2017 er voor mij uit had gezien, had ik niet verwacht dat dit in het teken zou staan van de komst van ons tweede kindje, dat ik zo’n fijn werkjaar achter de rug zou hebben en zo met mijn blog bezig geweest zou zijn. Het hoogtepunt was absoluut de geboorte van Nova. Ik heb genoten van 2017 en kijk met een lach terug op het afgelopen jaar.

Hopelijk wordt 2018 een prachtig mooi en gezond jaar voor iedereen!

Proost!

 

Volg:
Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.