30DayBlogChallenge | Als ik de loterij win, dan…

geld

Het is weer tijd om een vraag van the 30 day blog challenge te beantwoorden. Dit keer beantwoord ik de vraag wat ik zou doen als ik de loterij zou winnen. Iets dat toch best leuk is om over na te denken. Het is niet voor het eerst dat ik hierover nadenk, maar het is wel leuk om er een keer ‘hardop’ via mijn blog na te denken hierover. Lees je mee?

Als ik de loterij win… En dan echt een flink bedrag, een paar miljoen ofzo… Niet een lullige €7,50.

  1. Een nieuw huis kopen. Of eigenlijk, een vrije kavel en dan een mooi huis laten ontwerpen. Niet te groot, maar wel met voldoende ruimte. Het huis moet minimaal vijf slaapkamers hebben en beschikken over een ruime badkamer. Een fijne garage en bijkeuken zou ook op het wensenlijstje staan. De tuin zou een gedeelte bevatten waar wij lekker kunnen loungen, maar ook een gedeelte waar de kinderen lekker kunnen spelen.
  2. Daarnaast zou ik een nieuwe inboedel kopen voor in dat nieuwe huis.
  3. We zouden voor het hele gezin eens lekker gaan shoppen en onze garderobe aanvullen en voor een groot gedeelte vernieuwen.
  4. Ook zou ik een leuke reis willen maken dan. Een fijne relaxvakantie van tien dagen met het gezin. In een heerlijk resort met alles erop en eraan.

Eens denken… Ik heb even met Kevin hardop zitten rekenen en we denken dat we nu aan dit lijstje zo’n €550.000,- kwijt zijn. Als we uitgaan van een paar miljoen, betekent dat we nog zo’n 1,5 miljoen te besteden hebben. Ik ga nog even door met het wensenlijstje.

  1. Ook zouden we gaan kijken voor een nieuwe, grotere auto. Alleen niet een nieuwe, nieuwe auto, want als je daar mee de garage uitrijdt, is ‘ie gelijk nog maar de helft waard. We zouden gaan kijken voor een hele goede tweedehands auto, die nagenoeg nieuw is.
  2. Een dagje minder werken zou op den duur dan ook op het lijstje staan. Ik zou wel willen blijven werken, want ik doe mijn werk met heel erg veel plezier en vind het ook heerlijk om even juf en collega te zijn en even niet mama en de vrouw van te zijn. Dat kan ik dan mooi die andere vijf dagen in de week lekker doen.
  3. We zouden ook een mooi bedrag aan Luca schenken, zodat hij voor later iets moois heeft om misschien een eigen plekje van in te richten.
  4. Daarnaast zouden we ook voor onze ouders en zusje iets moois regelen. Wat dat zou zijn, zou denk ik in overeenstemming gaan met hun wensen. Een mooie reis, een nieuwe auto, lekker shoppen of gewoon iets op de spaarrekening.

Dan blijft er gok in nog zo’n 1,2 miljoen over waar we lekker van gaan leven. Ik denk niet dat we dan plotseling drie keer per week uit eten zouden gaan, maar misschien wel iets vaker dan de twee keer per jaar van nu.

 

Volg:
Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.