30DayBlogChallenge | Hoe gastvrij ben jij?

Het is weer tijd om één van de vragen van de #30DayBlogChallenge te beantwoorden. Eigenlijk is het natuurlijk de bedoeling om in een maand tijd al deze vragen te beantwoorden, maar daar vind ik nou net weer niets aan. Buiten dat mijn blog dan een compleet andere kant op gaat, vind ik het leuker om voor de afwisseling een #30DayBlogChallenge artikel te plaatsen. Vandaag vertel ik je wat over mijn gastvrijheid.

Onder gastvrij zijn, versta ik dat je gauw mensen binnen laat als deze (onverwachts) voor de deur staan, of je gauw een hapje en drankje aanbiedt en dat je visite goed verzorgd.

Om maar gelijk met de deur in huis te vallen: ik heb namelijk een hekel aan mensen die onaangekondigd voor de deur staan en zichzelf uitnodigen voor een hapje en drankje. ‘s Avonds of in het weekend loop ik namelijk graag in mijn kloffie en doe ik graag gewoon m’n eigen dingetje. Maar als er iemand onaangekondigd toch voor de deur staat, doe ik uiteraard altijd open en als het familie of vrienden zijn zal ik hen altijd uitnodigen om binnen te komen. Een stoel (of de bank) aanbieden samen met een kop thee of iets fris bijvoorbeeld zal ik dan ook doen. Maar als ik zelf op een schopstoel zit, of daar echt even geen behoefte aan heb, zal ik dat iets minder gauw doen. M’n mopperbui komt dan weer als de onaangekondigde gast weg is. Haha.

Bij gewone afspraken zorg ik voor wat lekkers in huis. Het ligt een beetje aan de afspraak, de hoeveelheid mensen en het tijdstip van de dag wat voor lekkers ik in huis haal. Vroeger vond ik het altijd erg leuk om uitgebreid hapjes te maken: caprese spiesjes, gevulde wraps, gevulde tomaatjes, gevulde komkommer, toastjes, gevulde eitjes, ham met monchou en noem het allemaal maar op. Na een tijd begon het mij op te vallen dat anderen dit vaak veel simpeler aanpakken: een chippie, kaas en worst en klaar is Kees. Tegenwoordig behoor ik ook tot de club die het zichzelf graag wat simpeler maakt.

Dus eigenlijk denk ik dat ik mijn gasten altijd wel aardig verzorg, maar mocht het niet zo zijn hoor ik dat ook graag, inclusief verbetertips dan wel!

 

Volg:
Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.