Babyhapjes maken | 3

image

Behalve groentehapjes krijgt een baby ook fruithapjes. Vandaag wil ik jullie mijn ervaring hierover vertellen en wat leuke suggesties geven om zelf aan de slag te gaan met het maken van fruithapjes van vers fruit.

Ik schreef in een vorige post al dat wij eerst groentehapjes zijn gaan geven en pas na een tijdje fruit erbij zijn gaan geven. We wilden niet dat Luca aan de zoete smaak van fruit zou wennen en dat zou gaan prefereren. De eerste paar keer vond hij fruit ook maar raar en trok regelmatig een vies gezicht, terwijl de groente er lachend in ging. Na een paar weekjes ging het fruit ook lachend naar binnen gelukkig.

We zijn begonnen met geprakte banaan en geprakte appel. Later zijn we dit gaan combineren met elkaar. Een banaan prakken is niet zo moeilijk, maar een appel is een ander verhaal. Ik wil jullie graag vertellen hoe ik een appel de eerste paar weken klaar maakte voor Luca.

Appel:

  1. Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd de appel in blokjes.
  2. Pak een bakje en doe daar een klein laagje water in (echt maar een bodempje). Doe de gesneden appelblokjes in het bakje.
  3. Zet het bakje in de magnetron en laat deze even draaien. Je moet zelf even uitzoeken wat handig werkt voor jouw magnetron, maar ik gebruikt 650W en liet hem dan iedere keer een halve minuut draaien. Er komt veel stoom vrij in de magnetron, dus ik controleerde tussendoor iedere keer of de appel al een beetje zacht was geworden.
  4. Zodra de appel zacht is, kun je deze pureren met een staafmixer.
  5. Laat alles nog wel even afkoelen voordat je het hapje aan jouw kleintje geeft.

Toen Luca wat ouder werd, na een maandje ongeveer (5 maanden oud) liet ik de stappen in de magnetron weg, maar pureerde ik de appelblokjes in één keer.

Na een aantal keer apart banaan en apart appel geven, ben ik de combinatie van banaan met appel gaan aanbieden. Weer wat later deed ik er wat vers geperste sinaasappelsap bij.

Wat hier ook een succesvolle combinatie is, is banaan met kiwi. Luca smult hier echt van. Inmiddels zijn wij hier al zover dat ik niet alles helemaal fijn pureer, maar ik laat ook al wat grovere stukjes erin zitten. Het maakt voor Luca allemaal niet uit, hij eet smult er net zo van.

Ik probeer zoveel mogelijk af te wisselen. De ene dag krijgt hij een mengelmoes van verschillende stukken fruit, de andere keer is het een enkelvoudige smaak. Op dit moment hebben we deze stukken fruit aangeboden: banaan, appel, peer, kiwi, pruim en meloen. Binnenkort wil ik ook wat rood fruit en blauwe bessen gaan proberen, uiteraard nog wel gepureerd.

Wat is het favoriete fruithapje van jouw kindje?

Volg:
Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.