Babyhapjes maken | 4

image

Het is zaterdag en dat betekent dat het weer tijd is voor inspiratie rondom babyhapjes. Ik heb jullie eerst een paar simpele groente- en fruithapjes laten zien, vandaag wil ik iets laten zien dat een ‘echt gerecht’ is. Ik laat jullie zien hoe ik pasta maak voor onze kleine man.

Vanaf een maand of zes mogen baby’s ook aardappels, rijst, pasta en vlees krijgen. Rond deze periode zijn we heel voorzichtig met wat aardappel en kip begonnen, maar al gauw heb ik dit uitgebreid naar wat meer verschillende smaken. Luca vond het allemaal heerlijk en zijn lijfje reageerde er helemaal niet raar op. Voor ons de tekenen om wat meer variatie aan te gaan brengen.

Aangezien ik zelf groot fan ben van Italiaans eten, mag mijn zoon niet achterblijven natuurlijk. Als ik zelf pasta maak, maak ik gebruik van verse groenten en vlees, maar het sausgedeelte komt uit een zakje of een pot. Ik vermoed dat hier voor Luca te veel zout in zit en dus nog niet mag. Daarom ben ik zelf begonnen met een simpele pasta van rundergehakt, tomaten en pasta.

Ik maak zelf altijd in één keer een wat grotere hoeveelheid, zodat ik voor meerdere keren het gerecht klaar heb voor Luca. De pasta kook ik wel altijd vers.

image

De tomatensaus
Benodigdheden:

 • 1,5 kg tomaten (trostomaten voor wat meer smaak)
 • Een grote pan met water
 • Een staafmixer
 • Evt. een soeplepel

De bereidingswijze:

 1. Vul een grote pan (ik gebruik zelf altijd de soeppan) met heet water. Gebruik bijvoorbeeld de waterkoker om gauw een pan met heet water te krijgen. Zet deze op het vuur. Doe de tomaten één voor één in de pan met water. Ik laat de tomaten altijd met een soeplepel in het water zakken, zodat ik geen spetters met heet water op mijn handen of armen kan krijgen.
 2. Laat alles ongeveer 10 minuten koken. Je zult zien dat het velletje van de tomaat breekt.
 3. Giet af en koel de tomaten met wat koud water af.
 4. Het velletje moet van de tomaat af, je gaat de tomaat ontvellen. Als de tomaten lang genoeg verhit geweest zijn, kun je het velletje er vrij gemakkelijk af halen.
 5. Als alle tomaten ontvelt zijn, pureer je met de staafmixer alles. Let op, het kan in het begin wat opspatten. Zodra je voldoende tomatensap in de pan hebt zitten, zal dit stoppen.
 6. Voila, de tomatensaus is klaar
  image

Het gehakt
Benodigdheden:

 • 300 – 500 gram rundergehakt
 • Een koekenpan
 • Een spatel

De bereidingswijze:

 1. Doe het gehakt in de koekenpan. Ik gebruik bij gehakt nooit boter of olie, omdat het al vet genoeg is van zichzelf. Uiteraard kun jij er wel voor kiezen om iets te te voegen.
 2. Rul het gehakt. Zorg dat er tijdens het rullen van het gehakt goede, kleine stukjes ontstaan. Blijf regelmatig met de spatel de stukje kleiner maken.

image

Kook de pasta volgens de aanwijzingen van het pakje. Daarna kun je de pasta of met de staafmixer fijn malen of zelf in kleine stukjes breken. Uiteraard kun je de pasta ook voor het koken al in kleine stukjes breken of voor bijvoorbeeld hele fijne macaroni kiezen.

Wij geven bij dit gerecht ongeveer 100 gram groenten, ongeveer 50 gram vlees en ongeveer 50 gram pasta. Ik heb uiteraard zelf ook geproefd en ik vond het prima te eten. Doordat er geen kruiden of iets dergelijks zijn toegevoegd, proef je heel goed de originele smaken. Luca smult er ook echt van, dus dat zit vast goed 🙂

image

Eetsmakelijk! Hopelijk smult jouw kindje er ook van.

Wat is het lievelingsgerecht van jouw kindje?

 

Volg:
Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.