Bye July – Hi August

Wat was juli 2018 een heerlijke maand! We mochten genieten van zomerse temperaturen, strak blauwe luchten en de zomervakantie begon. Daarnaast ook echt wel wat mijlpalen qua ontwikkeling voor onze baby. Tijd voor een nieuwe maand met hopelijk net zoveel mooie dagen, gezellige dagen en dingen om te herinneren.

Mijlpalen baby Nova

Nova is zeker het eerste half jaar een baby geweest die het allemaal wel prima vond: lekker een beetje liggen in de box, een beetje spelen met de babygym en ze was ook al gauw tevreden met af en toe met een Duploblokje van haar grote broer.  In juli werd Nova 9 maanden en is ze dus nu langer buiten mijn buik dan dat zij in mijn buik heeft gezeten. Een gek idee, maar wel een grote mijlpaal. De afgelopen maand besloot mevrouwtje dat ze zelf kon gaan zitten. Dat ging heel snel. Ik zette haar af en toe neer en bleef dan achter haar zitten, een week of twee/drie later besloot ze dat het toch een stuk handiger was als ze dat soort dingen gewoon zelf zou gaan regelen. En dat ging dan ook niet voorzichtig en rustig aan, nee mevrouw deed vanaf dat moment niets anders meer.

Met tijgeren was het ook zo iets. Dat deed ze ook pas ‘laat’, maar heeft ze maar drie weken gedaan, daarna besloot ze dat het niet handig was en dat je met kruipen een stuk sneller bent, je kleren minder smoezelig worden en dat je dan makkelijker tussen het speelgoed van je grote broer kunt zigzaggen. Ik vind het dikke prima.

En man… Wat een lekker weer was het!

Ja, het was heet. Misschien wel iets te heet. Maar doe mij maar het weer van de afgelopen weken in plaats van een zomer dat je binnen moet zitten, krijspaleizen moet opzoeken omdat het buiten alleen maar giet en er geen zonnetje te zien is. Helaas kennen we in Nederland namelijk ook zulke zomers.

We hebben de airco uit het stof gehaald en die heeft al heel wat dagen staan draaien. We zochten een paar keer het zwembad op voor verkoeling en af en toe een uitstapje naar de supermarkt was ook geen straf als het buiten 30 graden is.

Wat dan wel jammer is, is dat de kinderen alleen maar in ondergoed of zwemkleding rondlopen. Alle leuke zomerjurkjes, jumpsuitjes, korte broeken en gave T-shirts blijven redelijk ongedragen in de kast hangen op deze manier. Ik had misschien beter kunnen investeren in gaaf en flitsend ondergoed en schattige, fleurige rompertjes. Agh, een leer voor volgende zomer.

Wat we toch ook wel als minpuntje aan het warme weer hebben ervaren, is dat Nova er niet zo goed tegen kan. Ze wil overdag bijna niet drinken en komt dat ‘s nachts dan gezellig inhalen. Ze meldt zich dan gerust elke twee uur voor een voeding. Ook wil ze niet meer om 19.00 uur naar bed, maar krijst het hele dorp dan bij elkaar. Nu is het zomervakantie, dus is een uurtje later ook geen probleem, maar mevrouw neemt ook geen genoegen met een uurtje later. Ze valt pas tussen 21.00 – 22.00 uur in de kinderwagen, in de tuin (waar het tegen die tijd dus afgekoeld is) in slaap.

Zelf merk ik ook echt dat mijn humeur beter is met dat mooie weer. Ik word echt vrolijker wakker als ik zie dat er een blauwe lucht buiten is, dan dat het grauw en grijs is (of nog erger: regen). Oké, oké… Een regenbui op zijn tijd is wel nodig he, maar ik hoef geen zwembad bij elkaar te sparen.

De zomervakantie begon

Het voordeel van werken in het onderwijs is dat ik nu heerlijk een aantal weken vrij ben. Ik probeer bewust niet bezig te zijn met school, maar ik heb het ondertussen al niet kunnen laten om Pinterest af te struinen naar leuke ideeën om de klas in te richten. En toch ben ik in mijn hoofd al bezig met to do lijstjes maken voor de eerste opstartweek straks (de zesde week van de zomervakantie gaan de juffen en meesters gewoon weer naar school toe). Ik vind het niet erg, ik vind het leuk om dat soort dingen te doen, maar ik probeer ook heel bewust er niet aan te denken of het te verplaatsen naar een moment dat ik niet met mijn eigen kinderen bezig ben.

Het fijne is dat ik geen haast heb en de wekker niet hoef te zetten. Ik hoef niet verplicht om 07.00 uur aangekleed te zijn, mijn ontbijt hebben weggewerkt en ‘aan’ te zijn. Zeker de afgelopen dagen heb ik gewoon lekker mogen uitslapen tot 08.30/08.45 uur. Het heeft een paar weken geduurd voordat de kinderen er ook aan toe waren, maar ik geniet er nu dus extra van!

Aankomende maand gaan we allemaal leuke dingen doen met het gezin. We gaan sowieso nog twee of drie keer zwemmen, we willen naar Koningin Julianatoren, we gaan minimaal nog één keer naar Blijdorp en we willen ook heel graag Wildlands bezoeken. En verder zullen we nog wel lekker een paar keer een stukje gaan fietsen, wat gaan wandelen en ook gewoon lekker rustig aan doen en wat rommelen in huis. Het weer moet goed worden, dus dat gaat vast en zeker goed komen. En als het toch opeens gaat gieten, zoeken we een leuk binnenzwembad op en gaan we wat leuke krijspaleizen opzoeken en daar gewoon dikke lol maken met elkaar. We gaan in ieder geval mooie herinneringen maken en hopelijk weer wat mijlpalen kunnen afvinken.

Ik wens jullie allemaal een hele fijne, gezonde, vrolijke en zonnige nieuwe maand toe 🙂

 

Volg:
Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.