De 5 meestgestelde vragen tijdens mijn zwangerschap

Inmiddels ben ik alweer twee maanden van mijn dikke buik af, maar ik denk nog regelmatig terug aan de maanden dat ik zwanger was van ons meisje. Ik heb redelijk vaak dezelfde vragen van mensen gekregen. Helemaal niet erg, ik beantwoord de vragen met liefde honderd keer (zolang ze maar oprecht zijn). Vandaag de vijf meest gestelde vragen en mijn antwoorden.

Soms lees je wel eens dat mensen het heel vervelend vinden dat ze honderd keer dezelfde vragen hebben gekregen. Ik heb hier zelf geen last van gehad. Misschien omdat eigenlijk iedereen de vragen met een oprecht gevoel stelde. De één weet nu eenmaal meer van zwanger zijn dan de ander en de één stelt zijn vragen iets tactischer dan de ander. Om een lang verhaal kort te maken. Hieronder de vragen die ik het meest heb beantwoord.

Ik was nog niet in de buurt van de uitgerekende datum….
Goh, jij gaat zeker binnenkort al bevallen?
Euhm…nee? Ik moet nog een week of 10, dus dat duurt nog even.

Ja, mijn buik was iets waar je niet omheen kon, maar ik was (en ben) er trots op. Ik heb bij beide kindjes echt enorm naar voren gedragen, maar bij de zwangerschap van Nova zat echt alles aan de voorkant. Maar om nou te zeggen dat ik met 30 weken al zo gigantisch was dat ik al 40 weken leek? Dat vond ik zelf toch wel meevallen.

Weet je al wat het wordt?
Ja, dat weten we al. We krijgen een meisje.

Vaak wordt er alleen maar naar het geslacht van de baby geïnformeerd, zelden naar de gezondheid. Gezondheid wordt vaak als vanzelfsprekend ervaren, terwijl dat het natuurlijk iets is dat helemaal niet vanzelfsprekend is. Natuurlijk ben je nieuwsgierig naar het geslacht van de baby en daar mag ook zeker naar gevraagd worden. Zelf vraag ik ook altijd na een echo, zeker na de 12-weken echo en de 20-weken echo of alles er qua gezondheid goed uit zag of dat ze zorgelijke dingen gezien hebben.

Heb je veel dingen nieuw gekocht voor dit tweede kindje of ga je veel hergebruiken?
Zeker de grote dingen zoals de babykamer, de kinderwagen en de box worden gewoon nog een ronde gebruikt. Die zijn allemaal nog in goede staat. De neutrale kleertjes die we voor Luca hadden gekocht, gaan we zeker weer gebruiken. We hebben heel veel meidendingen gekregen en zelf ook wel wat leuke outfitjes gekocht. De kamer kleden we met leuke en nieuwe accessoires aan.

Wil je thuis of in het ziekenhuis bevallen?
Ik wil graag in het ziekenhuis bevallen, daar voel ik mij fijner bij. Ik zou het namelijk echt heel rot vinden om na de bevalling thuis alsnog met een ambulance naar het ziekenhuis te moeten.Ik zorg wel dat alles thuis is voor als de bevalling zo vlot verloopt dat ik thuis moet bevallen. Als het thuis moet, is het uiteindelijk ook oké, maar als ik een voorkeur mag uitspreken is dat zeker het ziekenhuis.

Denk je dat Luca een lieve grote broer gaat zijn?
JA! Ik weet zeker dat hij een lieve broer zal zijn voor zijn zusje. Hij zal vast en zeker moeten wennen, maar hij is nog zo jong dat hij vast al snel niet meer weet hoe het is om enig kind te zijn.

Dat waren de vijf meest gestelde vragen tijdens mijn afgelopen zwangerschap. Het zijn allemaal geen rare of onaardige vragen. Gelukkig maar! Buiten dat denk ik dat het juist hele logische vragen zijn en vragen die je vanuit interesse stelt.

Is dit herkenbaar voor andere moeders? Zijn er moeders die juist hele rare of onaardige vragen kregen? Ik ben heel benieuwd.

 

Volg:
Share:

4 Reacties

 1. 19 december 2017 / 07:41

  Heel herkenbaar! Vooral die: je hoeft niet zo lang meer zeker?
  Ik kreeg laatst een vraag van iemand uit het dorp (een onbekende): “je baby is al flink ingedaald of niet? Ik zie het aan je loopje.” Die vond ik toch behoorlijk persoonlijk om zo even op straat er in te gooien ?

  • Manon
   Auteur
   19 december 2017 / 13:15

   Inderdaad, wat je zegt! Die is wel behoorlijk persoonlijk. Blijkbaar vond diegene zich een ervaringsdeskundige…?

 2. Judith
  19 december 2017 / 08:54

  Haha…of: “zitten er twee in?” Uhhhh, pardon? Die kreeg ik met 20 weken al. Terwijl mijn buik gewoon normaal is. Zijn overigens vaak mensen die gewoon niks weten te zeggen of vragen. De vraag: “Hoe lang moet je nog?” Voor de 30 weken heb ik overigens ook vaak gehad…maar verder bovenal lief en geïnteresseerd hier om me heen hoor 🙂

  • Manon
   Auteur
   19 december 2017 / 13:16

   Ohja, die is inderaad ook herkenbaar en hoor je heel vaak.
   Het is vaak goed bedoelt en meer uit onwetendheid denk ik dan ook maar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.