Diary – Life with two kids | Huishouden, borstontsteking en darmkrampjes

Twee weken geleden verscheen de eerste ‘Life with two kids’, mijn nieuwe rubriek waarin ik je een persoonlijk kijkje geef in mijn dagelijks leven. Dit keer vertel ik je hoe ik een poging doe om het huishouden te organiseren, praat ik je bij over de borstontsteking die ik afgelopen week had en vertel ik je over de ellende van de darmkrampjes bij ons lieve meisje.

Het huishouden, hoe dan?
Om heel eerlijk te zijn vond ik het de afgelopen twee weken best een uitdaging om het huishouden bij te houden. Nova heeft de afgelopen weken heel veel last van darmkrampjes gehad (later meer daarover), waardoor ik nauwelijks toe kwam aan iets. Ondanks dat ik dan zit en een baby troost, wordt het huis toch vies, stapelt de was zich alsmaar op en ligt het speelgoed overal. Ik weet nog wel dat ik het de eerste periode na Luca’s geboorte ook best een uitdaging vond om het huishouden op orde te krijgen. Aangezien ik het dat nu weer vind, gooi ik het gewoon op ‘het vinden van een nieuw ritme en wennen aan de nieuwe situatie’.

Ik ga (minimaal) twee keer per dag met de wasmand het huis rond. ‘s Ochtends en ‘s avonds een keertje. Op sommige dagen moet er ‘s middags ook nog een rondje gedaan worden. Alle spuugdoekjes, hydrofiele luiers, handdoeken en theedoeken die gebruikt zijn en uiteraard de kleding die vuil geworden is, gaat de wasmand in en breng ik naar het washok. Ik heb een erg uitgebreid wassorteersysteem en heb op dit moment zes manden waar ik de was in sorteer. Voor het mooie heb ik er acht nodig, maar daarvoor moet eerst nog even wat verbouwd worden in het washok. Zes is ook prima. Ik draai elke dag minimaal één was, maar vaak zijn het er twee. Als ik daarmee bezig ben, vouw ik de was die droog is op, leg in de strijkmand wat er gestreken moet worden en ruim ik op wat er opgeruimd kan worden. Dit is gelukkig wel een vaste prik en daar heb ik wel mijn ritme in gevonden. Vaak strijken we ‘s avonds de boel weg en ruim ik dat ‘s avonds of de volgende ochtend de kasten weer in.

De schoonmaaktaken gaan de ene dag beter dan de andere dag. Hier zit dus totaal nog geen ritme in, maar dat moet er wel gaan komen. Nu doe ik gewoon wanneer ik tijd (en zin) heb een klusje, maar dat moet met een fatsoenlijke regelmaat gaan gebeuren natuurlijk. Ik ben druk bezig om hier een plan voor te bedenken. Mocht je het leuk vinden als ik hier een blogpost/aparte rubriek aan ga besteden, iets met weekschema’s, schoonmaaktips, etc… Laat het dan via een berichtje hieronder of een mailtje even weten.

Borstontsteking
Begin vorige week had ik toch wel een soort van de juiste energie te pakken. Ik had inspiratie voor mijn blog opgedaan en was begonnen met weer wat dingen typen, foto’s maken en de agenda vullen, totdat ik uit het niks een borstontsteking kreeg. Binnen een paar uur lag ik met hoge koorts op bed, lag ik te rillen van de kou en deed alles mij zeer. Tot overmaat van ramp kreeg ik er nog eens gigantische hoofdpijn bij. De volgende ochtend belde ik de huisarts. Aangezien ik amper op mijn benen kon staan van de ellende, kwam de huisarts thuis langs. Er was gelukkig geen abcesvorming, maar er zag wel een plek zo lang als je wijsvinger en een cm of twee dik. Als de koorts niet ging zakken moest ik antibiotica gaan slikken. Dat wilde ik eigenlijk niet. Ik had namelijk net de spruw uitgebannen en het is algemeen bekend dat spruw juist weer tot uiting komt als je antibiotica moet slikken (tenminste, toch echt een verhoogde kans erop). Ik probeerde veel te drinken, Nova veel aan te leggen, werkte met een warme kruik, paste massage toe. Eigenlijk paste ik zoveel mogelijk van de tips toe die je hoort als je borstontsteking hebt. Vrijdag ging het gelukkig wat beter en was de koorts weer gezakt. Mijn lijf had een flinke klap gehad en ik was gelijk weer achteruit gekelderd met mijn energie. Super balen, maar niks aan te doe. Voorlopig zal ik dus rustig aan moeten doen en weer rustig mijn energie op peil proberen te krijgen.

Darmkrampjes – wat een drama
Darmkrampjes horen er de eerste weken bij. Elke baby heeft er last van, helaas. Het ene baby’tje alleen wat meer dan het andere baby’tje. Waar Nova in het begin alleen maar dronk, sliep en vuile luiers produceerde, was ze nu toch een stuk onrustiger. Ik wil absoluut niet zeggen dat ze lastig is, want het is echt een zoet meisje, maar die darmkrampje gooien af en toe wel flink roet in het eten. Na een voeding ben ik minimaal een uur bezig met haar: boertje eruit krijgen, even kroelen en dan komen de krampjes. Sabbelen op mijn pink, bewegen met de beentjes, haar met haar buikje op mijn buik neerleggen en een dekentje over ons heen. Alle trucjes begonnen steeds minder te werken en Nova ging eigenlijk steeds harder gillen. Vrijdag was de maat vol na weer een hysterische bui. Ik besliste dat we zaterdagochtend op pad gingen om op advies van het consultatiebureau probiotica te halen en op mijn eigen advies de KipKep Woller aan te schaffen. Daar had ik goede verhalen over gelezen en had zoiets van ‘Niet geschoten is altijd mis’. Gelijk na de eerste keer gebruiken zagen we een heel ander meisje. Ze kon de krampjes nu veel beter verdragen en behalve een beetje pruttelen hebben we geen hysterische huilbuien meer meegemaakt. Inmiddels hebben we de KipKep Woller ruim twee dagen in gebruik en ik ben nu al helemaal om. Ik heb mijn lieve, zoete en makkelijke baby weer terug!

En verder…
Verder proberen we bewust wat leuke dingen te ondernemen met elkaar en optimaal gebruik te maken van mijn verlof. We zijn pasgeleden naar de dierentuin geweest, we zijn afgelopen weekend naar Intratuin Halsteren geweest en ook proberen we de weekenden zo in te plannen dat we één dag voor onszelf, als gezin hebben. Tussendoor plan ik wat kleine uitjes en dat gaat allemaal goed. We genieten in ieder geval van ons gezin!

 

Volg:
Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.