Diary – Life with two kids | Ziekenhuisopname, Disney on Ice en thuis rommelen

Mijn vorige diary eindigde met de ziekenhuisopname van Nova. Ik geef vandaag de laatste update rondom haar gezondheid. Later die week gingen we met Luca naar Disney on Ice en we hebben deze week ook heerlijk thuis gerommeld. Ook vertel ik je over mijn struggles om alleen met twee kindjes op pad te gaan.

Wil je nog even lezen hoe het ook alweer zat met de ziekenhuisopname van Nova, klik dan hier.

Update ziekenboeg
Uiteindelijk zijn we van vrijdag tot en met maandag in het ziekenhuis geweest met Nova. Op maandagochtend kwam de definitieve uitslag binnen van het kinkhoestonderzoek. Deze was gelukkig negatief. Nova bleek een bronchiolitis aan de lagere luchtwegen te hebben. Dat is een virusinfectie en daar is dus helaas geen antibiotica of iets anders voor. Zoiets moet je zelf overwinnen. Maandag ging het gelukkig al wat beter. Nova zat qua drinken wel op het randje van de afgesproken minimale hoeveelheid, maar we hadden er vertrouwen in dat ze dat snel weer zou oppakken.

We waren ontzettend blij dat we maandagmiddag weer thuis waren. Nova hoestte nog wel, maar het was gelukkig niet meer zo extreem. We kregen wel duidelijke instructies mee met wanneer we contact op moesten nemen met de kinderafdeling van het ziekenhuis, wanneer we de huisarts moesten bellen en we kregen ook een afspraak mee om over een week of drie nog een keer terug te komen bij de kinderarts.

Nova is gelukkig weer opgeknapt. Het hoesten is inmiddels zo goed als over, ze drinkt gewoon goed en is zichzelf.

Luca kwakkelt helaas op dit moment weer een beetje. Hij kan inmiddels aangeven als iets pijn doet en zegt dan ook echt ‘oor pijn’ of ‘hoofd auw’. Ik probeer dan vaak te checken of er nog meer zeer doet. Maar als ik dan vraag of zijn voet ook zeer doet (terwijl hij hoofdpijn aangeeft) dan geeft hij aan dat dat geen zeer doet. Alleen de zere plek wordt dus benoemd, dat is toch best wel een fijne ontwikkeling, daar kan je als ouder zijnde tenminste ook echt iets mee. Ik hoop dat het niet doorzet en dat nog even rustig aan doen en goed slapen zal helpen.

Momstruggles – op pad met twee kindjes
Heel eerlijk, alleen op pad met twee kleine kindjes… Ik vind het nu nog maar niks. Ook doordat het de laatste tijd zulk rotweer is. Als het regent wil ik sowieso al niet naar buiten en met die sneeuw voelde ik mij ook niet zo geroepen om naar buiten te gaan. Het is zo ontzettend veel geregel: luiertas gevuld voor twee kinderen, MaxiCosi met Nova, Luca aan de hand (anders rent hij weg). Ik ben dus nog niet alleen met twee kinderen naar het winkelcentrum bijvoorbeeld geweest. Ik zal toch echt een keer die drempel over moeten en gewoon moeten doen, want als we met het hele gezin op pad gaan, gaat het ook gewoon goed. Waarom zou het dan niet goed gaan als ik in m’n uppie met de kids op pad ga?

De afgelopen periode is het er ook gewoon niet van gekomen. Luca is natuurlijk flink ziek geweest en vervolgens werd Nova ziek. Na zo’n zieke periode blijf ik liever ook nog even binnen met de kindjes, zodat ze echt nog even rustig aan kunnen doen. Dat zal wel tussen mijn oren zitten, want frisse lucht kan natuurlijk geen kwaad. Agh, het komt vanzelf.

Een mooie uitdaging voor aankomende week. Hoewel.. Nova krijgt dinsdag haar eerste prikjes, dus dat zal ik vast een mooi excuus vinden om binnen te blijven, haha.

Een avondje weg met Luca
Afgelopen vrijdag gingen we met Luca naar Disney on Ice. Dat betekende dat we Nova voor het allereerst een paar uurtjes weg brachten bij opa en oma. Aangezien ik borstvoeding geef, moest er gekolfde melk mee. Wat blijkt.. mevrouw heeft een sterke voorkeur. Ze drinkt geen melk die ingevroren is geweest of al een poosje in de koelkast staat. Gelukkig had ik mijn kolf bij mij, zodat ik wat verse melk voor haar achter kon laten. Inmiddels heb ik bij wat verschillende informatiepunten informatie ingewonnen en ga ik met wat tips and trics aan de slag de komende periode. Er zal namelijk een moment komen dat ze toch echt aan de vriezer- of koelkast melk zal moeten geloven. Gelukkig duurt het nog een tijd voordat ik weer ga werken, dus zal ik gewoon lekker live voeden (zoals ze dat dan noemen).

Met Nova is die avond alles hartstikke goed gegaan. Ze heeft uiteindelijk maar één keer gedronken en de rest van de tijd geslapen. Uiteraard heeft ze ‘s avonds laat en ‘s nachts haar schade ingehaald.

Ik vond het heerlijk om even quality time met Luca te hebben. We zijn lekker bij Mac Donalds gaan eten en daarna naar Ahoy gereden. Ik had Luca van te voren verteld waar we naartoe gingen en hem wat filmpjes laten zien. Ik vind het nog een beetje lastig om in te schatten in hoeverre hij zoiets begrijpt en onthoudt, omdat het nog lastig is om een goed antwoord terug te krijgen op dat soort, voor hem, abstracte dingen. Hij was onder de indruk van de hoeveelheid mensen, alle merchandise standjes, het licht en het geluid. Toen alles eenmaal begon, zag je hem helemaal opgaan in de magische wereld die er werd gecreëerd. Wat hebben wij genoten van het smoeltje van Luca en zijn enthousiasme. De voorstelling duurde twee uur. Het was eigenlijk net een half uur te lang, want toen sloeg de vermoeidheid toe en kon hij zijn aandacht er niet zo goed meer bijhouden. Maar voor een pas 2-jarige vind ik dat hij het zo ontzettend goed heeft gedaan!

De dag erna wat hij nog steeds onder de indruk van alles en bleef er maar over vertellen. Wij hebben, mede door Luca, net zo genoten van de show en de hele avond.

Rommelen in huis
Deze week ben ik een hoop thuis geweest. Ik wilde met Nova nog niet te veel slepen. Ze was net hersteld van toch wel een heftige periode en wilde haar even de tijd geven om weer even zichzelf te worden. Ik heb deze week dus best wel fijn aan mijn blog kunnen werken, het huishouden bij kunnen houden en de trapkast helemaal opgeruimd (zoals ik al had aangekondigd in mijn blog van afgelopen woensdag). Verder heb ik lekker gekroeld met de kindjes en met Luca gespeeld. Heel degelijk, ik was deze week een echte huismoeder.

Voor alle lezers met twee (of meer) kindjes… Herkennen jullie de struggles om alleen met twee kleine kindjes op pad te gaan. Heb je nog een tip om die drempel over te stappen?
Plannen jullie ook bewust momenten of uitjes met één van de kinderen (of ben je dat van plan om in de toekomst te gaan doen)? Plan je daar vaste momenten voor, bijvorbeeld elke eerste zaterdag van de maand of laat je dat van de periode afhangen?

Ik ben onwijs benieuwd hoe andere ouders dat aanpakken. Laat je het weten bij de comments?

 

 

Volg:
Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.