Even voorstellen – onze poezen en onze cattery deel 1

20150814 openingsfoto

Boven aan mijn blog staat dat dit mijn persoonlijke mamablog is. Ik interpreteer dat als een blog dat vooral gerelateerd is aan alles rondom mijn zwangerschap op dit moment, maar straks de geboorte en opvoeding van onze zoon. Daarnaast is het ook een stukje van mijn leven en in dat leven horen ook onze drie poezen. Vandaar dat ik besloten heb om een serie posts over onze poezen online te laten komen aankomende periode.

Ik wil jullie graag kennis laten maken met onze drie poezen, vertellen over onze cattery en onze toekomstplannen. Vandaag zal ik een aparte post over onze Faye plaatsen, de weken daarop een post over Lilly en Aimee.

Faye
In 2012 zijn Kevin en ik gaan samen wonen en al heel snel miste ik de gezelschap van katten. Bij mijn ouders thuis waren altijd katten, toen nog twee Perzen. Ik wilde ook graag een poes thuis en het liefst een Pers. Via Marktplaats ging ik op zoek naar een lief pluizenbolletje. Ik kwam al snel een schattig Ragdollkitten tegen en voordat ik het met Kevin overlegd had, had ik al gereageerd op de advertentie. Hetzelfde weekend zouden we nog naar Drachten rijden (onder het mom van: wat je van ver haalt moet wel goed zijn)! We struinden de winkels af om onze kittenuitzet compleet te maken en ervoor te zorgen dat de poes zich welkom zou voelen.

Faye is onze eerste poes samen, geboren op Moederdag op 13-05-2012. We hebben haar met de leeftijd van tien weken opgehaald. Wat een dotje was het! Een super nieuwsgierig kitten, dat gelijk al wilde spelen en er keurig uitzag. We waren absoluut verkocht toen we haar zagen en namen haar gelijk mee naar huis. Vanaf dat moment zijn we ons gaan verdiepen in het ras en de kattenwereld. Faye is geen echte Ragdoll. Ze heeft geen stamboom en voldoet niet aan alle kenmerken waar een echte Ragdoll aan hoort te voldoen. Voor ons maakte dat helemaal niks uit, voor ons was ze het liefste en mooiste poesje!

20150814 faye kitten

Al snel besloten we dat ze een kameraadje moest krijgen, omdat wij beiden fulltime werkten. Zo kwam het dat we Lilly erbij kochten. Samen waren ze al snel onafscheidelijk en net echte zusjes. Samen haalden ze vreselijk veel kattenkwaad uit, maar konden ze ook hele dagen kroelen met elkaar en samen in één mandje liggen. Omdat Faye geen raszuivere poes is, hebben we besloten haar te laten steriliseren. We wilden graag fokken, maar dan wel volgens alle regels die in de kattenwereld gelden als je een officiële cattery wilt beginnen.

Faye is een lieve, maar pittige tante. Ze is een kroelkip en een vrolijke dame, mits alles gaat zoals het elke dag gaat. Als er te veel afwijkingen in haar dagpatroon zitten, raakt ze de kluts kwijt en wordt ze chagrijnig. Vaak reageert ze dit op één van de andere poezen af door hen in elkaar te slaan. Ze zal haar boosheid nooit op ons afreageren.
Faye kletst heel veel. De badkamer is van haar en daar staat ze vaak vanaf de wastafel hele verhalen aan ons te vertellen. We zijn verplicht om dan met haar te kroelen, want anders steekt ze haar poot uit naar je: ‘Hallo *zwaai*, hier ben ik! Aai mij!’ Na een uitgebreide kroel moet de kraan aan, zodat ze luid spinnend stromend water uit de kraan kan drinken.

Faye houdt van stromend water, is gek op (rauwe) kip, vindt de Vitakraft snoepjes heerlijk en ligt graag in haar mandje, op een hoog plekje in de krabpaal of zit in de vensterbank naar buiten te kijken.

Volgende week zet ik Lilly in het zonnetje!

20150814 Faye en lilly

 

Volg:
Share:

4 Reacties

 1. 14 augustus 2015 / 18:29

  Leuke post! Ik hou ook enorm van katten.

 2. 29 januari 2016 / 08:47

  Hoi Manon, leuke blog heb je. Ik vroeg me af hoe het nu met de katten gaat nu je bevallen bent? Hebben de katten nog de neiging om de box/ het bedje te willen liggen?

  Ik heb twee Ragdolls en ben momenteel in verwachting. De katten zijn niet bij mij weg te slaan en ik vraag me af hoe het gaat als de baby in het bedje ligt.

  Groetjes,

  Sylvia

  • Manon
   Auteur
   7 februari 2016 / 12:23

   Hoi Sylvia,
   De combinatie baby en drie katten gaat hier super goed. Wij hebben ook Ragdolls en de poezen zijn heel erg lief voor Luca.
   Als hij heel hard moet huilen, komen ze hem vaak even een kusje geven. Ook als Luca in de babygym ligt, komt vaak de jongste van het stel er gezellig bij liggen! In zijn bedje komen ze niet. Luca heeft drie maanden bij ons op de slaapkamer in een wiegje geslapen. De poezen slapen ook altijd bij ons. Ze zijn nooit bij hem gaan liggen. Wel eens op de achterpootjes tegen het wiegje aan gaan staan om te kijken wat daar nu precies lag, maar dat is het enigste.
   Ragdolls zijn van nature heel lief, makkelijk en meegaand. Ik denk dat er van dit ras weinig poezen zijn die slecht zullen reageren op een baby.
   Geniet nog van je zwangerschap! Groetjes, Manon

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.