Goede voornemens voor het nieuwe jaar

Het einde van 2017 komt er nu echt aan. Dat betekent dat 2018 voor de deur staat. En hoe cliché het ook is, het is wel weer een mooi moment om weer met goede voornemens te beginnen. Ik heb wel een aantal doelen voor 2018 die ik hoop te behalen. Doelen die gericht zijn op mij als moeder, doelen voor ons gezin, doelen op werkgebied en uiteraard heb ik ook doelen voor mijn blog. Benieuwd wat ik aankomend jaar allemaal hoop te bereiken? Je leest het in de blogpost van vandaag.

Waarom zou je pas op 1 januari beginnen met je doelen verwezenlijken? Eigenlijk vind ik dat als je iets wil, je gewoon op het eerst haalbare moment moet beginnen daarmee en niet per se tot het nieuwe jaar moet wachten. Toch vind ik het wel altijd een mooi moment om je afgelopen jaar te evalueren en na te denken over wat je het komende jaar hoopt te bereiken. Ik denk dat het goed is om af en toe bewust stil te staan bij wat je hebt en nieuwe doelen voor jezelf te stellen, zodat je niet in een soort sleur terecht komt. Zo’n sleur is iets waar je namelijk al gauw terecht in komt: studie, werk, huishouden, kinderen,…. Je doet al gauw je ding, gaat door in je dagelijkse flow, maar de uitdaging voor jezelf ontbreekt.

Afgelopen oktober ben ik, zoals jullie ongetwijfeld weten, bevallen van onze dochter. Nova is inmiddels ruim tien weken oud en ik heb nog heerlijk verlof. Als het nieuwe jaar start is ze elf weken oud. Toen Luca die leeftijd had, moest ik alweer beginnen met werken. Dit keer heb ik nog heerlijk twee maanden verlof en ga daar enorm van genieten. Behalve dat ik nog van die maanden vrij ga genieten, wil ik ook gaan werken aan een aantal doelen. Voor mij is de start van het nieuwe jaar ook het moment dat ik weer ietsje meer uit mijn bubbel ga kruipen. Afgelopen weken heb ik mijzelf opgesloten in mijn roze bubbel, heb ik heerlijk rustig aan gedaan, zowel fysiek als mentaal gewerkt aan mijn herstel van de zwangerschap en bevalling, mijn dochter leren kennen, gefocust op de borstvoeding en de tijd genomen voor mijn gezin. Ik vind dat het nu ook weer tijd gaat worden om die roze bubbel wat te laten zakken en weer wat meer te gaan aarden. Voor mij is de start van het nieuwe jaar daar een mooie start voor.

Hieronder een aantal van de doelen die ik voor mijzelf heb opgesteld.

Doelen rondom het moederschap en ons gezin
bewust genieten van het opgroeien van de kindjes
… leuke uitstapjes maken met de kinderen (dierentuin, speeltuinen, zwembad…)
… minimaal 6 maanden borstvoeding geven
… regelmaat krijgen in het huishouden

Doelen als leerkracht
… nog beter stilstaan bij de capaciteiten van elk kind en dit verwerken in mijn lessen
… mij meer verdiepen in verschillende werkvormen en hier dagelijks gebruik van maken
… mijn grenzen bewaken

Doelen rondom mijn blog
… naar de minimaal 3000 unieke bezoekers per maand toewerken
… minimaal 1000 volgers op Instagram behalen
… een aantal mooie samenwerkingen binnenhalen
… minimaal vijf blogs per week posten
… blijven bloggen met plezier

Daarnaast wil ik graag de laatste drie zwangerschapskilo’s kwijtraken en wil ik weer een poging wagen om de juiste hoeveelheid groente en fruit binnen te krijgen. Hoewel we met dit laatste al echt goed op weg zijn.

Heb jij voor jezelf een aantal mooie doelen op een rijtje gezet waar je in 2018 aan wil gaan werken? Heb je ook bedacht hoe je aan dat doel wil gaan werken, want alleen het doel zelf bedenken is vaak niet genoeg.

Volg:
Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.