Hieperdepiep hoera! Luca 2 jaar

14 oktober, Luca is alweer twee jaar. Vorig jaar, voor zijn eerste verjaardag, schreef ik ook een heel persoonlijk artikel. Vandaag wederom weer een persoonlijk artikel waarin ik al mijn gedachten en gevoelens rondom deze tweede verjaardag op papier zet.

Bij het teruglezen van de brief die ik vorig jaar schreef, kreeg ik toch wel wat tranen in mijn ogen. Het was echt oprecht en hoe ik mij toen voelde. Ik kan het ook echt opnieuw weer voelen. En wederom is er zoveel gebeurd. Vandaag weer een brief aan mijn lieve, 2-jarige zoon.

Lieve, lieve Luca,

Vandaag ben je jarig. Je wordt vandaag alweer twee jaar. Dat betekent dat je al twee jaar bij ons bent en dat wij al twee jaar jouw papa en mama mogen zijn. Wat vliegt de tijd enorm en wat genieten wij enorm van jou. We dachten dat we in dat eerste jaar veel zouden leren van en met elkaar en dat we het dit jaar wat rustiger zouden krijgen. Niets is minder waar. Ook dit jaar hebben we weer zoveel van en met elkaar geleerd.

Je hebt dit jaar leren lopen, rennen en springen. Je gaat steeds meer praten en er komen zelfs al wat twee-woordszinnetjes voorbij. Allemaal prachtige mijlpalen die ons echt niet ongemerkt voorbij zijn gegaan. Daarnaast ben je ook druk bezig om je eigen ik te ontwikkelen. Iets dat ik heerlijk vind om te zien. Af en toe zo’n eigenwijze dreumes die bepaalde dingen echt op zijn eigen manier doet. Heerlijk!

En dan kun je ook nog eens elk moment grote broer worden. Je bent nu al zo lief voor de baby die nog in mijn buik zit, dat we niet kunnen wachten jullie samen te zien. Je gaat vast de beste grote broer worden die jouw kleine zusje zich kan wensen, dat weet ik zeker!

Natuurlijk hebben we ook wel eens strijd (zeker nu ik zwanger ben en af en toe gewoon heel moe of toch een beetje chagrijnig ben), maar dat hoort er ook bij. Je mag niet altijd alles van mama en vind het niet leuk om ‘nee’ te horen. Langzaam beginnen de peuterbuien te komen en kan je het heel goed duidelijk maken als je het ergens niet mee eens bent.

Lieve Luca, vandaag vieren we jouw verjaardag, proosten we op de twee prachtige jaren die we al hebben mogen meemaken met elkaar en proosten we op nog heel veel mooie en gezonde jaren die we hopelijk met elkaar mee mogen gaan maken. Ik kijk uit naar het komende jaar, jouw te zien groeien. Niet alleen in de lengte natuurlijk, maar ook in jouw eigen ontwikkeling. Wat je ook doet, hoe eigenwijs en stout je ook zult doen, ik ben trots op jou!

Heel veel liefs,

Mama

Volg:
Share:

2 Reacties

 1. 15 oktober 2017 / 05:12

  Nog van harte gefeliciteerd Luca, en mama en papa natuurlijk ook! Ik hoop dat jullie een hele fijne dag hebben gehad samen!

  • Manon
   Auteur
   16 oktober 2017 / 09:58

   Dankje! We hebben zeker een hele fijne dag gehad?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.