Ik ben soms best een beetje vergeetachtig

image

Je zou het misschien niet altijd zeggen, maar ik kan best wel een beetje vergeetachtig zijn. Hoewel de mensen die mij buiten mijn blog om, in mijn privéleven kennen, het waarschijnlijk wel zullen beamen. Ondanks dat ik mijn zaakjes graag goed geregeld wil hebben, lukt me dit niet altijd. Vandaag meer hierover op mijn blog.

Sinds ik moeder ben, vergeet ik regelmatig dingen en kom ik vaker te laat. Iets met hormonen en een soort blijvende verandering in je hersens na zo’n zwangerschap. De kinderen in mijn klas weten het, ik zeg het ze ook. ‘Jongens, jullie moeten met wel helpen herinneren aan …. de nieuwsbrief die uitgedeeld moet worden…., want de juf is echt een zeef” of ‘Schrijf het maar op een briefje en leg dat op mijn bureau, want je weet dat ik zo nu en dan het geheugen van een zeef heb’. Gelukkig kunnen de kinderen er hard om lachen en helpen mij maar al te graag herinneren aan belangrijke zaken. Helaas werkt dat bij mijn eigen kind nog niet zo. Thuis gebruik ik gewoon post-its.

Ik ben ook een kei in het vergeten van het sturen van een verjaardagskaartje. Sorry 🙁 En echt niet omdat ik die verjaardagen niet in mijn agenda op heb geschreven, want die staan er allemaal keurig in. Maar omdat ik altijd te laat in de agenda kijk of juist op het verkeerde moment erin kijk.

Ook heb ik altijd keurig in mijn hoofd zitten wat ik allemaal nog wil doen voordat ik weg ga naar een afspraak. Ik moet natuurlijk een luiertas inpakken en eventueel nog eten en drinken voor Luca meenemen. Vaak bedenk ik dat ik zo’n tien minuten nodig heb om good-to-go te zijn. Helaas bedenk ik mij vaak tijdens het inpakken nog zes andere dingen, willen de poezen niet de woonkamer uit en moet Luca plotseling weer een schone luier.

Nu ik dit allemaal zo opschrijf, denk ik ‘Hmm… Hier kun je best rekening mee houden door voortaan gewoon 20 minuten van te voren alles in te gaan pakken en dan dus wel op tijd klaar zijn.’ Ik denk dat ik dat ook maar wat vaker ga proberen.

Daarnaast mocht ik pasgeleden bij FotoFabriek een verjaardagskalender uitzoeken. Ik koos voor een verjaardagskalender waarbij ik persoonlijke foto’s in kon voegen. Via de site download je een gratis software programma waarmee je jouw product helemaal samen kunt stellen. Ik vind het altijd leuk om zulke fotoproducten te maken, maar ben niet zo heel technisch aangelegd. Ik begreep het programma goed en kon er prima mee uit de voeten. Voor mij was het een kwestie van mooie foto’s uitzoeken en bij de juiste maanden invoegen en alle verjaardagen van vrienden en familie invoeren. Dat laatste was trouwens wel een flink tijdrovend klusje. Er staan uiteindelijk iets van 100 verjaardagen in de kalender. Als ik het software programma kan gebruiken zonder problemen, wil dat in ieder geval zeggen dat het een gebruiksvriendelijk programma is. Je laadt het product, zodra het af is, naar de server van FotoFrabriek en doorloopt het bestelproces. Binnen twee dagen had ik mijn product keurig in een net brievenbuspakketje binnen. We gaan een mooie en handige plek voor de kalender uitzoeken. Een plaats waar we vaak komen, zodat we continu geconfronteerd worden met de verjaardagen. Je snapt dat ik natuurlijk onze mooiste, leukste en meest waardevolle foto’s van de afgelopen jaren heb uitgekozen, zodat het extra leuk blijft om naar de kalender te kijken. We gaan er vanuit dat we nu dus iets beter gaan worden in het versturen van de verjaardagskaartjes 🙂

Soms is zo even evalueren en een nieuwe tactiek bedenken of een hulpmiddel voor jezelf inschakelen een goede oplossing om die vergeetachtige momenten te verdoezelen.

Herken jij die vergeetachtigheid ook sinds je moeder bent of heeft het zich bij jou weer hersteld? Wat doe jij om bepaalde dingen niet te vergeten?

Dit artikel bevat producten die zijn opgestuurd door www.fotofabriek.nl

Volg:
Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.