Kijkje in de commode – terugblik

Tijdens mijn zwangerschap heb ik jullie uitgebreid laten zien hoe ik mijn commode had ingedeeld. In deze post blik ik terug op deze indeling. Was de indeling handig of heb ik alles alweer omgegooid?

20150914 bovenste lade

Before

De foto hierboven laat je zien hoe de commode eruit zag toen ik nog zwanger was. Keurig georganiseerd, alles netjes gestreken en opgevouwen. Ik had er, vond ik toen, best goed over nagedacht en op internet gekeken hoe andere (ervaren) moeders hun commodes hadden ingedeeld. Klik hier voor de post die ik er toen over schreef.

20151225 bovenste lade

Present

De commode is nu tien weken in gebruik en eigenlijk ziet de indeling van de bovenste lade er nog hetzelfde uit. Alle rompers en sokjes links, dan volgende de hydrofiele luiers, hydrofiele washandjes en hydrofiele monddoekjes. Vervolgens komen de badstof monddoekjes en helemaal rechts de luiers. Ook zijn alle rompers en hydrofiele spullen nog steeds keurig gestreken en strak gevouwen op stapeltjes in de bakjes te vinden. Die bakjes kan ik trouwens iedereen aanraden! Zo verschuift de boel tenminste niet als de lade wat leger is, doordat alles in de was zit.

Ik heb inmiddels nog meer hydrofiele luiers, dan ik tijdens mijn zwangerschap had, gekocht. Ik had er al best een hoop, maar ik redde het er net niet mee tot het volgende weekend. Aangezien ik ben van de was opsparen en de 60 graden wasjes in het weekend draaien, kocht ik nog een goede stapel erbij. Volgens mij hebben we nu een stuk of 40 van die hydrofiele luiers en daar ben ik echt super blij mee. Aan het eind van de week heb ik er vaak nog drie over ofzo, dus dat is precies goed. Tegen de tijd dat alles dan gewassen, gedroogd en gestreken is, is alles op en kan ik de schone voorraad weer doorschuiven.

20150914 middelste lade

Before

20151225 middelste lade

Present

De middelste lade is wel wat veranderd. Ik heb nog steeds het mandje met alle verzorgings- en reservespulletjes, vuilniszakken en nog wat knuffels, maar de boeken en slaapzak zijn inmiddels verdwenen. Deze hebben plaats gemaakt voor het beddengoed van het wiegje. Luca slaapt nog steeds bij ons op de kamer in het wiegje. Zo lang hij daar nog slaapt, ligt dat beddengoed daar ook nog. Daarna verhuist dat naar de zolder.

20150914 onderste lade

Before

20151225 onderste lade

Present

De onderste lade bevat nog dezelfde spullen, alleen iets minder georganiseerd, haha!

Ik ben nog steeds tevreden over de indeling van de commode. De dingetjes die ik elke dag nodig heb, liggen lekker makkelijk voor het grijpen. Ik heb er toen goed over nagedacht en tot nu toe blijkt dat het werkt:) (Nieuwe/aanstaande) moeders, doe er je voordeel mee!

Hoe is jouw bovenste lade van de commode ingedeeld?

Volg:
Share:

1 Reactie

  1. Myriam
    26 december 2015 / 21:55

    Leuk en handig om te zien wat er nog hetzelfde is en wat er is veranderd. Ben benieuwd of de indeling die ik heb gemaakt ook zo goed gaat werken 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.