Kijkje in de kledingkast van de baby

Zelf vind ik het altijd erg leuk om bij anderen te zien wat er achter de deuren schuil gaat. Vandaar dat ik vandaag dan ook een kijkje geef in de kledingkast van onze verwachte baby. De kast ligt al redelijk vol, dat moet ik je wel zeggen. Nieuwsgierig naar de inhoud? Lees dan gauw verder.

Wow, een kast vol met kleding!
Om te beginnen, ik heb echt niet als een halve wilde geshopt de afgelopen weken of maanden. In tegendeel eigenlijk. We hebben echt heel veel gekregen van familie en vrienden. Natuurlijk hebben we zelf ook wat dingetjes gekocht, maar als ik dat vergelijk met wat ik zelf kocht voor Luca, is het dit keer echt maar een bescheiden beetje.
Heb je dan zoveel gekregen? Nee, dat ook niet. Zoals ik al schreef, heb ik toen ik zwanger was van Luca best een hoop gekocht. Veel dingen zijn gewoon echt nog mooi en goed. Een grijs shirtje dat ik voor hem had, kan ik nu super leuk combineren met een roze broekje bijvoorbeeld. Een blauwe broek, combineer ik weer met een echt meisjesshirt. Buiten dat had ik van Luca ook nog een aantal neutrale outfits liggen, die komen nu weer goed van pas. Tsja, zo kom je dan al gauw aan een hele roede vol met maatje 50/56.

Wat je ziet hangen aan de roede, is allemaal maat 50 en maat 56. Helemaal links is maat 50, dan zie je dat ik een klein stukje heb overgeslagen en dan begint maat 56. Helemaal rechts hangen nog twee dingetjes in maat 62, waarvan ik verwacht dat ze dat al vrij snel kan dragen.
De vier stapeltjes met broekjes die er recht boven liggen, zijn de broekjes en leggings in maat 50 en maat 56.

Nu moet ik zeggen, Luca was een flinke spuger en kreeg gerust twee verschillende outfits per dag aan (soms wel eens vier….). Ik ben nu gewoon goed voorbereid en heb voldoende kleding om, als dit ook zo’n was-produceer-typetje is, haar iedere keer in schone outfitjes te hijsen.

Wat je achterin op de bovenste plank ziet liggen, zijn allemaal kledingstukken in maat 62 en maat 68. Ook die zijn allemaal al gewassen en gestreken. Ik had van Luca enorm veel liggen. Waarom zou een meisje geen blauw of grijze romper kunnen dragen? Precies, dat kan ook gewoon heel goed. Als ze dan niet vuil of kapot zijn, gaan ze dus gewoon nog een ronde mee. Ook had ik in maat 62 en 68 een aantal outfits van Luca die neutraal waren en dus goed voor een meisje kunnen. Ook geldt er bij deze twee maten dat een grijze joggingbroek van Luca prima gecombineerd kan worden met een leuk roze shirt bijvoorbeeld. Haarbandje erbij en het is gewoon echt een madammetje. Natuurlijk liggen er ook wat nieuwe dingen tussen die we gekregen hebben, maar ook een paar jurkjes die we zelf uitgezocht hebben.

In bad en slapen
Op de middeltjes plank liggen de lakentjes en dekentjes voor het wiegje klaar. Het wiegje staat al bij ons op de slaapkamer, maar nog onopgemaakt en voorzien van aluminiumfolie. Iets met een kat die denkt dat we de wieg speciaal voor haar bij ons op de kamer hebben neergezet. Als ik het bedje met mijn mooie lakentjes en dekentjes ga opmaken, gaat Aimee er geheid in liggen, heel fijn met haar nagels erin haken en dus de boel slopen. Als straks de baby erin heeft gelegen, komt zij, als het goed is, niet meer in het wiegje. Alsof ze dan opeens wel de functie van de wieg begrijpt ofzo.

Naast de lakentjes en dekentjes liggen de badcapes en wikkeldoeken. Ik heb tot nu toe één echte badcape die lekker is voor na een badje. De anderen zijn meer wikkelcapes om de baby lekker warm te houden en bij je op schoot te nemen. Ook liggen er nog een paar dekentjes die ik nog had liggen van Luca. We hebben die dekentjes een tijdje voor in de Maxi Cosi gebruikt, maar we hebben nu een mooie voetenzak. De dekentjes zullen meer als reserve gebruikt gaan worden, denk ik.

Luiers verschonen en reserve spulletjes
Helemaal onderin de kast ligt een flinke voorraad met luiers en billendoekjes. De luiers die we hebben liggen zijn luiers in maat 1 en 2 en dus alleen voor de baby te gebruiken. We hadden nog van beide maten een pak over van Luca en de rest heb ik allemaal met een flinke korting kunnen scoren. Dat geldt ook voor de billendoekjes. De billendoekjes zijn voor beide kindjes, maar staan voor het gemak in de babykamer (op de plek waar ze eigenlijk al twee jaar staan). Als we voor Luca nu een nieuw pakje nodig hebben, haal ik dat gewoon uit de babykamer.

Er ligt nog wat ‘oud’ beddengoed voor de wieg. Dat is natuurlijk maar een paar maanden gebruikt, maar ik wilde heel graag een setje voor in de wieg van Koeka en liep in de uitverkoop tegen een geweldige deken van Baby’s Only aan. Ik heb dus twee setjes voor in de wieg die echt voor een meisje zijn. De andere setjes kunnen uiteraard ook gewoon voor een meisje, maar liggen dus eigenlijk op de reservestapel.

Ben je benieuwd naar de indeling van de kledingkast van twee jaar geleden en dus benieuwd hoe ik de kast voor Luca destijds ingericht had?
Klik hier als je de indeling wil zien die ik maakte toen ik nog zwanger was van hem.

Later heb ik ook nog een video opgenomen. Vind je het leuk om de video-variant te zien? Klik dan hier.

Volg:
Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.