Mama en baby yoga

imageSporten als je net mama bent geworden, vond ik best wel een dingetje. Ik wilde dolgraag wat meer bewegen, mijn lichaam sterker en fitter maken en ik wilde dolgraag al mijn zwangerschapskilo’s kwijt. Wanneer moest ik daar tijd voor vinden? Waar zou ik Luca laten als ik bezig zou zijn met mijn work-out? Allemaal lastige dingen organisatorische problemen, maar ik heb de perfecte oplossing gevonden! Yoga voor mama en kind.

Tijdens mijn zwangerschap heb ik een cursus zwangerschapsyoga gedaan. Hier heb je al een paar blogjes over kunnen lezen. Ik was hier heel enthousiast over en vond het echt heel leuk om te doen. Er bleek ook een soort vervolgcursus te zijn: mama en baby yoga. Dit leek mij wel wat en ik gaf mij op voor de cursus die ongeveer drie maanden na de geboorte van Luca startte. Het liefst was ik hier al eerder mee begonnen, maar omdat ik nog zo lang halfgaar ben geweest na mijn bevalling was dat helaas niet haalbaar voor mij.

Inmiddels heb ik een aantal lessen gehad en die waren onwijs leuk. De lessen duren anderhalf uur en er zit een fijne opbouw in. We beginnen altijd met een warming-up, dan worden de oefeningen opgebouwd en er wordt afgesloten met een heerlijke ontspanningsoefening waarbij je ook echt even een fijn momentje met je kindje hebt.

Het fijne van deze lessen is dat je zelf wel echt bezig bent met sporten, maar je kindje is gewoon bij je. Tijdens de ene les ligt je kindje veel voor of naast je, tijdens de andere les zit je kindje in een draagzak of draagdoek. Afhankelijk van de oefening gebruik je je kindje als gewicht om de oefeningen wat zwaarder te maken.

Doordat iedereen moeder is tijdens deze les, begrijpt iedereen het als een kindje moet huilen en is dat helemaal niet erg. Heeft je kindje honger dan kan je gewoon borst- of flesvoeding geven en wil je kindje lekker slapen dan kan dat ook gewoon. Het is alleen heel ongedwongen en dat is heel fijn.

Luca vindt de lessen ook erg leuk. Hij kijkt altijd zijn ogen uit en doet ook actief mee. Als wij een yoga-oefening doen waarbij we met een rammelaar heen en weer gaan, volgt hij zijn speelgoed helemaal. Ook vindt hij het prachtig om mijn bewegingen te volgen en naar de muziek te luisteren. Het enige nadeel is dat Luca reflux heeft en dat hij hier veel meer last van krijgt als ik hem veel bij de oefeningen betrek. Ik bekijk per oefening gewoon goed of ik denk dat ik Luca als gewicht kan gebruiken of dat ik bal van drie of vier kilo gebruik. Over een tijdje, als de reflux over is zal dit vanzelf beter gaan.

In de eerste instantie bestaat de cursus uit zes lessen, maar ik heb besloten om in ieder geval nog een knipkaart van tien lessen te kopen. Behalve dat het één keer per week sporten is, is het ook echt even ontspannen, even een uitje en een soort speciaal momentje samen met Luca.

Doe jij aan sport sinds je mama bent geworden? Hoe ga je daarmee om? Hoe lijkt het je om te kunnen sporten en je kindje gewoon mee te kunnen nemen?

Volg:
Share:

1 Reactie

  1. Sandra
    25 april 2016 / 09:36

    Leuk Manon dat je er zo’n plezier aan beleefd. Wat je zegt, quality time samen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.