Mama’s dagboek 61 | vakantie en heel veel foto’s!

Ja lieve volgers, ik ben weer terug. Het is ruim twee weken stil geweest op mijn blog in verband met vakantie. Ik had mijn laptop echt meegenomen, maar eenmaal aangekomen op het vakantieadres besliste ik dat ik gewoon lekker vakantie ging houden en niet wilde stilstaan bij het verplicht publiceren van blogjes. Dat is mij uitstekend bevallen. Inmiddels heb ik wat vooruit gewerkt en staan er weer wat artikelen ingepland. Vandaag vertel ik jullie over mijn vakantie, inclusief veel foto’s!

Voor de mensen die mij ook via Instagram volgen zullen sommige dingen bekend voorkomen, want als ik voldoende internetbereik had, heb ik zo nu en dan ook wat op Insta-stories en mijn tijdlijn gepost.

Wij zijn dus heerlijk twee weekjes weg geweest met het gezin naar Italië. We hebben er zowel op de heen- als op de terugreis twee dagen over gedaan. Een stuk van 1000 km en een stuk van zo’n 750 km. We hebben in Oostenrijk overnacht, beide keren in hetzelfde gasthuis in het Zillertal. De reis is prima verlopen. Het is met zo’n kleintje toch altijd even afwachten hoe het gaat, maar ik moet zeggen dat het mij 100% is meegevallen. Alleen in de bergen merkten we dat Luca last van zijn oren had. Hij moest toen huilen, zat te piepen en wat aan zijn oren te wrijven. We lieten hem wel iedere keer drinken, maar dat wilde hij na een tijdje ook niet meer. De andere truc was gek doen en hem proberen ‘aaaaa’ te laten doen. Dat werkte dus de ene keer wel en de andere keer niet. En bij gebrek aan andere inspiratie gingen we liedjes zingen voor hem en hem vogels laten zoeken in de lucht (die er alleen niet waren).

We kwamen zondagavond aan in het huisje. We zaten op het park waar ik als kind ook een aantal keer ben geweest en waar mijn ouders nog steeds komen, alleen in een ander huisje. Ik was in de veronderstelling dat je alleen boven- en benedenhuisjes had en dat deze allemaal hetzelfde waren. Er bleken alleen twee soorten bovenhuizen te zijn en twee soorten beneden. Wij zaten in het benedenhuisje, maar dan in de minste van de twee. Dat viel dus enorm tegen. ‘s Avonds zijn we toch maar even gaan informeren hoe het zat en of er nog opties waren voor de huisjes zoals ik gewend was. Gelukkig was dat zo en konden we de dag erna verhuizen. Dat was stukken beter!

We hebben een aantal verschillende uitstapjes gemaakt. We zijn vooral de ochtenden weggeweest, zodat het voor zowel Luca als mij niet te lang zou zijn. Ik was bang dat te veel lopen lichamelijk voor mij toch te zwaar zou zijn en dat Luca het op een gegeven moment ook zat zou zijn. Uiteindelijk hebben we nergens last van gehad en ging het allemaal prima.

We zijn naar Perugia geweest, we hebben twee keer langs de boulevard van Passignano gelopen en een TE lekker ijsje gehaald, we zijn naar Casteliano del Lago geweest, hebben een middag rondgereden in de bergen (dat ging toch een beetje per ongeluk, was wel een avontuurtje), hebben gewinkeld in het gelijknamige winkelcentrum in Collistrada, we zijn een ochtend naar Siena geweest en hebben een ochtend in het outletcentrum Valdichiana doorgebracht. Natuurlijk zijn we ook een paar daagjes lekker bij het huisje gebleven en hebben we zwembaddagjes gehouden.

Het weer was de eerste week perfect. Het was warm, zonnig, blauwe lucht en echt het weer dat je je voorstelt bij een vakantie in Italië. 32-36 graden. De laatste drie dagen was het weer echt minder. Er vielen gigantische buien en het onweerde flink. Dat is toch jammer, maar je weet dat dat ook kan in het gebied waar wij zaten. Gelukkig konden we dat oplossen met uitstapjes maken.

We zijn vier keer uiteten geweest bij het restaurantje dat vlakbij het park zit. Je kunt er heerlijke pizza’s eten en bent voor twee voorgerechten, 2 hoofdgerechten, een babypizza, wat flessen water en een paar biertjes €50 kwijt. Dat vind ik nog een leuk prijsje voor een avondje lekker eten en quality time met het gezin. Buiten dat is het uitzicht prachtig!
De overige keren heb ik zelf gekookt. Ik had spullen meegenomen om pannenkoeken te bakken en verder aten we lekker simpel pasta of gebakken aardappeltjes, groente en een stukje vlees. ‘s Ochtends en ‘s middags hadden we trouwens elke dag verse broodjes.

Al met al hebben we heerlijke dagen gehad, maar het was ook gewoon goed om weer naar huis toe te gaan. Ik verlangde weer naar mijn eigen bed, schone kleding en gewoon mijn eigen huis met onze drie poezenmonstertjes.

Luca heeft trouwens de tijd van zijn leven gehad. Hij werd wakker en wilde al naar de speeltuin of het zwembad en deed dat het liefst totdat hij er vanzelf in slaap viel. Hij was super tevreden en lief. Natuurlijk hadden we wel eens een boos dreumesbuitje, maar dat hoort erbij. Hij sliep prima in het campingbedje dat aan ons voeteneinde stond en als hij al wakker was, terwijl wij nog sliepen ging hij gewoon in zijn bed met knuffels spelen. Als ik hem vroeg of hij het leuk vond in Italië was het antwoord steevast: ‘Ja!’ Toen ik hem twee dagen van te voren ging uitleggen dat we morgen nog een dagje zouden hebben en daarna weer naar huis zouden gaan, riep hij heel hard: ‘Nee!’, waarop ik dan weer vroeg of hij in Italië wilde blijven en hij dus ‘Ja!’ riep. De buitenlucht, het spelen, zwemmen, maar zeker ook de uitstapjes hebben hem goed gedaan. Hij komt ook met een uitgebreider vocabulaire terug, want hij heeft geleerd om ‘oma’ en ‘Aimee’ te zeggen en kan hij een vis en konijn nadoen. Was het toch ook nog een leerzame vakantie, haha!

Ik ga een einde maken aan deze blogpost, want het wordt zo langzaamaan een te lang verhaal. Hopelijk vonden jullie het leuk om één en ander over onze vakantie te lezen en de foto’s te bekijken. Volgende week weer een gewoon dagboekje.

Fijne week allemaal!

 

Volg:
Share:

3 Reacties

 1. Francis
  31 juli 2017 / 08:44

  ??Goedzo Luca! Een ? en een ?! Super knap van jou.
  Heel fijn dat jullie het zo leuk gehad hebben!

  • Sofia
   31 juli 2017 / 09:35

   En natuurlijk oma! Daar zijn de twee oma’s supertrots op, hè Marjan??

   • Marjan
    31 juli 2017 / 20:21

    Zeker weten Sofia?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.