Oei, ik groei | sprong 6

schoolboek en uil

De sprong die plaats vindt na ongeveer 8,5 maand. Ik vond deze sprong heel erg meevallen. Misschien begin ik er gewend aan te raken, begrijp ik beter wat ik moet doen en wat Luca van mij wil, maar misschien weet Luca ook beter met zijn sprongetje om te gaan. Vandaag vertel ik jullie iets meer over deze sprong.

Huilen
Zoals ik in de inleiding al schreef vond ik deze sprong heel erg meevallen. Ik heb er eigenlijk vrij weinig van gemerkt. Nu moet ik zeggen dat Luca de laatste tijd echt lekker in zijn vel zit en dat het gewoon allemaal goed gaat thuis. Wat we qua huilen wel opgemerkt hebben is dat hij rond die periode ‘s nachts wat vaker huilend wakker werd. We moesten soms twee of drie keer per nacht eruit om hem een speentje te geven. Daarna was het gelijk weer goed gelukkig.

Ik ging vaak met mijn ogen nog half dicht mijn bed uit, zocht de speen op, stopte die in Luca z’n mond en kon dan weer zachtjes weglopen. Luca had zich namelijk alweer omgedraaid en sliep weer heerlijk verder.

Hangen, knuffelen en aandacht
Ook dit viel erg mee. Nu is aandacht altijd fijn en leuk en daar kan Luca dan ook enorm van genieten. Het is ons beiden niet opgevallen dat hij meer aandacht wilde dan anders.

Na de sprong
Ondanks dat we vrij weinig van de sprong gemerkt hebben, zien we wel dat hij opeens heel veel vaardigheden geleerd heeft de afgelopen periode.
* Luca kan zelf tot zit komen
* Hij kan heel goed aangeven of hij iets lekker of juist niet lekker vind (vandaag was een boterham kaas bijvoorbeeld uit den boze)* Speelt echt met zijn Nijntjebal door ermee te gooien. Hierna barst hij in lachen uit.
* Hij kan zich de laatste tijd heel goed zelf vermaken.

Ik ben benieuwd of meer mensen het herkennen dat deze sprong niet zo heel heftig is. Ik ben benieuwd of er mensen zijn die bovenstaand herkennen. Laat je een berichtje in de comments achter?

Vergeet je mij niet via Facebook, Instagram en Bloglovin’ te volgen? Zo blijf je op de hoogte van de laatste nieuwtjes en posts.

Volg:
Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.