Oei, Nova groeit | De derde sprong is genomen

Veel ouders zoeken op Internet naar de verschillende sprongetjes. Ze zoeken een verklaring voor het gedrag van hun kindje. Ik herken het, want ik doe zelf ook niets anders. Zeker op momenten dat ik mij bijna wanhopig voel. Vandaag deel ik op mijn blog onze ervaring met de derde sprong in het leven van onze baby. Hangerig? Huilerig? Humeurig? Je leest het hieronder.

Allereerst, de derde sprong is alweer een paar weekjes geleden. Ik heb alleen nog geen tijd gehad om erover te schrijven. Aangezien ik in mijn statistieken zie dat verschillende mensen dagelijks op mijn blog terecht komen door te Googlen naar de verschillende sprongetjes, wil ik er alsnog graag over schrijven. Nu zullen het vooral de mensen zijn die plotseling zitten met een baby die continu over zijn toeren is, plotseling veel wil drinken, opeens heel slecht slaapt en allerlei andere dingen doet dan normaal gesproken. Tot nu toe hebben wij dat bij Nova nog niet gehad en is ze ondanks de sprongetjes goed te pruimen. Het kan dus ook zijn dat je kindje geen of maar weinig last heeft van de sprongetjes.

Het derde sprongetje wordt rond de leeftijd van drie maanden genomen, net ietsje eerder. Ik moet heel eerlijk zijn, van de derde sprong hebben we niet zo heel veel gemerkt. Natuurlijk heb ik wel gemerkt dat Nova een dag of twee wat extra wilde drinken en zich iets moeilijker weg liet leggen, maar het continu huilen, bij mij willen zijn en drammen hebben we niet ervaren. Ik moet dus eigenlijk zeggen dat we van het derde sprongetje weinig negatieve dingen hebben ervaren. Voor ons, maar zeker ook voor Nova heel fijn.

We hebben wel heel duidelijk gemerkt dat de sprong voorbij was en dat Nova opeens nieuwe dingen had geleerd. We merken bijvoorbeeld al een aantal weken dat Nova enorm aan het kletsen is. Ze reageert met een ‘verhaaltje’ terug op het moment dat wij tegen haar aan het praten zijn. Ook hebben we gemerkt dat ze veel actiever was. Er zijn momenten dat ze in haar enthousiasme met alles schud en spartelt.

We merkten niet alleen aan de nieuwe vaardigheden dat het sprongetje over was, maar ook aan het slapen. Tijdens zo’n sprongetje slaapt ze iets minder dan normaal. Als de sprong voorbij is, slaapt ze weer wat meer en merk je dat ze ook weer lekker in de box wil liggen zonder te protesteren.

Op het moment dat ik deze post schrijf, zitten we midden in de vierde sprong. De eerste drie sprongen zijn we fluitend doorheen gekomen, maar de vierde sprong. Man, wat een drama is dat zeg. We zitten al een week in de ellende, een kind dat dagen in de draagdoek of aan de borst woont, niks van haar vader wil weten en al begint te huilen als je maar aan haar even weg leggen denkt. De post over de vierde sprong zal dan ook een stuk uitgebreider zijn dan deze post.

Wil je lezen hoe de tweede sprong is verlopen? Klik dan hier.

 

Volg:
Share:

1 Reactie

  1. Mirre
    29 april 2018 / 13:42

    Hoi Manon,
    Ik lees al een tijdje mee op je blog, en vroeg me af of alles oké is met jullie, omdat je niets meer plaatst. Hopelijk is alles goed met jullie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.