Oei, Nova groeit | De tweede sprong is genomen

Het is weer zover, tijd voor de sprongetjes update. Vorige maand schreef ik over de eerste sprong van Nova. Een sprong waar ze geen last van heeft gehad, maar waar we wel duidelijk konden zien dat ze ontwikkeling had doorgemaakt. Ik hield mijn hart vast voor de tweede sprong. Zouden we deze sprong dubbel en dwars terug krijgen, omdat we van de eerste niks gemerkt hadden? Of zouden we er weer ongeschonden uitkomen? Ik vertel je er vandaag alles over.

Wil je nog even lezen hoe wij de eerste sprong hebben ervaren? Klik dan hier.

Via de app van Oei, ik groei! krijg ik de alarmmeldingen altijd op mijn telefoon. Ik wist dus dat er een sprong aan zat te komen. Toch merkte ik de eerste periode nergens iets van. Nova was gewoon onze tevreden baby, dronk netjes elke 2-3 uur, sliep ‘s nachts goed en mopperde vrij weinig. Ik was haast die hele sprong alweer vergeten totdat ik een dag had waarbij mevrouwtje heel de dag wilde drinken. Aangezien ze borstvoeding op verzoek krijgt en ik haar dus niet laat huilen om voeding, voelde ik mij na de achtste voeding in ongeveer zes uurtjes tijd toch wel Clarabella 86. Ik vroeg mij af wat er aan de hand was. Zou ze ziek worden? Had ze een regeldagje en was ze mijn melkproductie aan het opkrikken? Toen ik mijn app opende, was daar het antwoord. Ik was het totaal vergeten, maar het was de periode dat ze midden in sprong nummer 2 zat. Het vele drinken gooide ik dus daar op, aangezien ze geen tekenen van ziekte vertoonde.

Volgens de app hoort bij de tweede sprong dat baby’s de hele dag aan de borst willen, maar niet echt fanatiek drinken. Voila, dit paste perfect bij de situatie waar ik op dat moment in zat. Ze zocht ook overduidelijk meer lichamelijk contact en huilde meer dan ik gewend was van haar. Zolang ze bij mij was, kon drinken op verzoek en een beetje vermaakt werd, bleef ze tevreden. Anders begon ze toch vrij gauw weer te piepen. Nu ik wist waar het vandaan kwam, was mijn ‘onrust’ ook weer gestild. Dit ging over. Ik hoopte wel op de volgende dag, haha.

Nadat ik haar om 23.00 uur haar 11e voeding had gegeven van die dag, is ze tevreden gaan slapen en schoot ze de dag erna weer redelijk in haar oude patroon. Ze is daarna nog twee dagen een beetje van slag geweest, zat wat meer in de draagdoek of op schoot en sliep dus iets minder, maar dat was het enige.

Inmiddels is die sprong weer echt over en hebben we ons makkelijke meisje weer helemaal terug. Dan heb ik het even niet over de krampjes die ze zo nu en dan ervaart, want daar hebben we ook een paar vreselijke dagen mee achter de rug. Gelukkig zijn we een paar flinke luiers verder en zijn de krampen ook weer verminderd.

Nu Nova de tweede ontwikkelingssprong heeft genomen, merken we dat ze weer een stukje wijzer is geworden. We zien bijvoorbeeld dat ze haar hoofd steeds vaker en beter draait naar het geluid toe. Ook is ze steeds vaker, op haar manier, met haar knuffels bezig. Ik leg vaak haar knuffeltje of rammelaar op haar buik neer. Ze kan dit natuurlijk nog niet bewust pakken, maar ik merk wel dat ze het leuk vindt om iets in de buurt te hebben en het te kunnen voelen.

Ondanks dat we tot nu toe nog niet echt heftige sprongen gehad hebben, houd ik absoluut nog wel rekening met de derde sprong die er inmiddels over een dag of 10 aan zit te komen. Pas als die ook zo rustig verloopt, denk ik dat ik langzaam durf te gaan zeggen dat dit kindje er niet zo heel veel last van heeft. Een beetje een riskante uitspraak die ik nu doe, want nu zal je zien dat ik over een dag of 10 met mijn handen in het haar zit… Voorlopig genieten we gewoon lekker van ons tevreden kindje.

Merkte jij aan jouw kindje(s) dat de ene sprong heftiger was dan de andere sprong? Heb jij qua sprongetjes verschil gemerkt tussen jouw verschillende kindjes? Dus de ene die er wel veel last van had en de ander helemaal niet bijvoorbeeld. Ik ben benieuwd naar jullie ervaringen. Laat je het weten via de comments?

Ben je benieuwd naar hoe de tweede sprong er twee jaar geleden bij Luca uit zag? Klik dan hier.

Volg:
Share:

1 Reactie

  1. Annie
    7 januari 2018 / 19:09

    Hehe Manon wat leuk om te lezen hoe zo,n sprong verloopt vroeger wisten wij dat allemaal niet had dat toch wel fijn gevonden als je dat als jonge moeder had geweten had.
    Leer van jullie allerlei dingen super tof succes met de 3e sprong en dat hij net zo rustig mag zijn als 1 en 2 .
    Gr Annie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.