Plog – Holiday morning routine

Vandaag wil ik jullie aan de hand van een plog laten zien hoe onze ochtenden eruit zien nu ik vakantie heb. Ik vind het zelf ook altijd erg leuk om bij andere mamabloggers te lezen hoe zij hun ochtenden indelen, dus dacht… Ik ga dat ook eens een keertje doen.  In de vakantie is het allemaal wat makkelijk om dit soort dingen te fotograferen en heb ik er lekker de tijd voor. Op werkdagen is dat veel te veel gehaast. Veel kijk- en leesplezier met deze holiday morning routine.

De laatste twee weken is Luca weer rond 07.00 uur wakker. Ik haal hem uit bed, geef hem een schone luier en trek hem een pyjama aan. Dat klinkt lekker omgekeerd, maar hij slaapt in een romper en ik neem hem altijd nog even mee in bed. In de vakantie kan dat allemaal lekker!

image

Rond 07.30/07.45 uur krijgt hij een flesje met pap. De ene keer mag hij die nog even bij ons in bed drinken, de andere keer doen we dat gewoon lekker beneden.

image

We gaan naar beneden en Luca gaat lekker spelen met zijn speelgoed en ik maak voor mijzelf een ontbijtje. Meestal een schaaltje met magere yoghurt, een stuk fruit en wat muesli erdoor. Ik drink ook altijd een kop thee en neem mijn vitamines in. Dat is dan gelijk een reminder om ook Luca zijn vitamine D druppeltjes te geven.

image

Hierna is het voor mij ook tijd om aan te gaan kleden. Het is dan rond 09.15 uur. De ene keer neem ik Luca mee onder de douche, de andere keer niet. Als ik gedoucht ben, kleed ik mij aan en leg ik Luca op bed. Vaak slaapt hij dan nog een uurtje en heb ik tijd om mij op te maken en de rest van het aankleedritueel te voltooien.

In de tijd die ik even voor mijzelf heb, ruim ik vaak een en ander op. De ene keer ben ik met de was bezig, de andere keer ben ik bezig in de keuken. Uiteraard plof ik ook even op de bank en kijk even Netflix.

image

Als Luca rond 10.30 uur wakker is, is het tijd voor een tussendoortje. Luca krijgt altijd fruit en een beker met water of groene thee. De laatste week valt de groene thee erg in de smaak en wil hij zijn water bijna niet drinken. Prima… Z’n moeder drinkt ook de hele dag thee, dus dat komt goed uit. Haha!

image

Wat ik hierna ga doen verschilt vaak. De ene keer ga ik stofzuigen, de andere keer heb ik afspraken staan en ga ik weg en weer een andere keer beslis ik om een stukje met Luca in de kinderwagen te gaan wandelen.

Dan is het vaak alweer een uurtje of 11.45 uur en is het tijd om de lunch voor te gaan bereiden.

En uiteraard heb ik in de tussentijd nog twee luiers verschoond, 25 keer gezegd dat iets niet mag, drie keer Luca’s tranen gedroogd omdat hij was gevallen of zich had gestoten en hem nog 500 kusje gegeven.

Is mijn holiday morning routine herkenbaar? Voor sommige niet per se ‘holiday’, maar ook gewoon normaal of op een normale vrije dag.

Volg:
Share:

3 Reacties

 1. Lina
  8 augustus 2016 / 20:14

  Hey! Superleuk om te lezen! Ik vroeg me alleen af hoe safe groene thee voor een baby is? Het zoontje van mijn tante dronk als baby/peuter erg vaak thee en op een gegeven moment had hij best wel erge bloedarmoede. De artsen (in Frankrijk) gaven aan dat it door de thee kwam. Nu weet ik niet wat ze in Nederland adviseren, maar ik dacht ik laat het even weten!

  • Manon
   Auteur
   8 augustus 2016 / 20:52

   Hi! Bedankt voor je berichtje. Bij ons heeft het consultatiebureau het geadviseerd. Ze gaven bij mij aan dat hij water, diksap en groene thee mag drinken buiten zijn melkflessen om.
   De groene thee die ik Luca geef is niet zo sterk, beetje ‘wegwaaithee’ 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.