Radiostilte op mijn blog | Even kletsen

Het is 2,5 week geleden dat er een artikel online is gekomen op mijn blog. Ik heb het druk gehad, had niet zoveel zin om te bloggen en wist niet zo goed wat ik wilde. Vanavond heb ik even een momentje gevonden om mijn laptop erbij te pakken en gewoon maar eens even een stuk te gaan typen. Ik praat je even bij over de afgelopen weken en probeer mijzelf gelijk weer een soort van inspiratie aan te praten.

Druk, drukker, drukst
De afgelopen weken waren druk. Ik had veel afspraken staan en ben ik druk in het huishouden bezig geweest. Wat een hoop was hebben we met twee volwassenen, een peuter die regelmatig knoeit en vlekken in zijn kleding maakt en laten we over de hoeveelheid was die een baby produceert maar niet praten. Mijn nieuwe motto: ‘Een dag niet gewassen, is een dag niet geleefd!’ Daarnaast maken drie langharige katten ook best een troep van ons huis. Overal haren en pluizen. De korrels van het kattengrit vinden we terug op de trappen en stofzuigen en dweilen is dus ook iets dat met de nodige regelmaat moet gebeuren. Daarnaast ben ik heel druk bezig geweest om allerlei kleding van de kindjes uit te zoeken. Nova is helaas al uit maat 50 en 56 gegroeid. Ik heb inmiddels geleerd dat ik niet alles klakkeloos moet bewaren, want als er ooit een derde kindje zou komen, ga ik namelijk toch weer winkelen en zijn er weer zoveel leuke en nieuwe collecties te koop dat ik dat toch niet kan laten liggen. Ik bewaar nu dus alleen de allerleukste en de allermooiste setjes kleding en de rest verkoop ik. Dat geldt ook voor de kleding van Luca. Ik had tot en met maat 80 alles bewaard! Ook de kleding die ik nu eigenlijk niet echt meer leuk vind. Totaal heb ik drie kisten uitgezocht, van een groot gedeelte foto’s gemaakt en daarna via Marktplaats en verschillende Facebook-groepen te koop aangeboden.

Ook zitten onze weekenden volgepropt met leuke afspraken en op de momenten dat we even niks gepland hebben, vind ik het heel fijn om gewoon even met elkaar lekker in huis te hangen en dus niet gelijk achter mijn laptopt te duiken.

Borstontsteking
Toen Nova nog wel in maatje 50/56 paste, heb ik een borstontsteking gehad. Ik ben daar echt flink ziek van geweest. Helaas heb ik in de afgelopen afwezige weken ook met een sudderende ontsteking gelopen. Dit keer is er geadviseerd om toch met antibiotica te starten. Na een paar dagen ben ik daar alleen weer mee gestopt, omdat ik drie dagen lang met een hysterische baby heb rond gelopen. De antibiotica kwam natuurlijk ook in haar lijfje terecht en ze kreeg er bizarre buikkrampen van. Ik liep uren rond met een baby die alleen maar kon huilen, het was zo zielig. En tsja… dat zijn ook niet de momenten dat ik dus tijd had om mijn laptop erbij te pakken. Ik had amper tijd om fatsoenlijk te lunchen. Helaas is het nog steeds niet zoals het moet zijn en ben ik inmiddels bij een fysiotherapeut gestart met ultrageluid behandelingen. Hier heb ik goede verhalen over gehoord en over gelezen. Ik heb dus hoop dat er binnenkort verbetering gaat optreden. Mochten jullie het interessant vinden om hierover een aparte blog te lezen, of überhaupt over mijn borstvoedingsavontuur  tot nu toe iets willen lezen, let me know!

Planning
Een aantal maanden terug ben ik online een huishoudplanning tegengekomen. Er waren vaste dagen om de wc schoon te maken, om de badkamer te soppen, etc. Dat werkte toen onwijs goed voor mij. Toen had ik geen baby in huis waar ik rekening mee moest houden, maar ik denk toch dat ik voor mijzelf weer zo’n planning erbij moet gaan pakken. Op die manier blijft het een kwestie van bijhouden en niet van iedere keer opnieuw moeten beginnen om iets eindelijk weer eens een keer schoon te krijgen. Zijn er volgers die geïnteresseerd zijn in zo’n planning? Laat het even weten, misschien kan ik proberen er iets mee te doen op mijn blog (en tegelijkertijd is het voor mij dan iets met een stok achter de deur, haha).

Ik was op de woensdagen begonnen met mijn nieuwe rubriek ‘Poetsen met Manon’. Hier ben ik wel verder mee gegaan. We hebben namelijk het dressoir en het speelgoed van Luca aangepakt en ook de studeerkamer is opeens een stuk groter dan hij de afgelopen maanden geweest is. Hier komen de blogposts nog van online. Ik hoop vanavond even lekker door te kunnen typen.

Ontspanning
Behalve dat ik het heel druk heb gehad, heb ik ook echt wel mijn momenten voor ontspanning gepakt (maar ook daar kan je druk mee zijn, toch?). Van de week waren de kindjes bijvoorbeeld een dagje bij oma en toen ben ik midden op de dag eens lekker in bad gegaan, heb ik gewinkeld en uitgebreid geluncht. We zitten ook ‘s avonds lekker tv te kijken of spelen een spel (Ticket to ride staat op dit moment bijvoorbeeld beneden). Ik heb nog zes weken verlof en dan gaat het werkende leven voor mij ook weer beginnen. Dan zal alles er ook weer anders uit gaan zien, dus ik probeer nu ook de komende weken echt nog mijn rust te pakken, te genieten van de kindjes en voor voldoende ontspanning te zorgen.

En verder….
Verder gaat het goed met ons. Alles gaat zijn gangetje. Natuurlijk hebben we hier ook de ‘Ik ben twee en ik zeg nee-fase’ en moeten we soms rondjes lopen met Nova op onze armen totdat we er suf van worden, maar dat zijn de dingen die er allemaal bij horen. De tijd vliegt, er is zoveel dat we willen doen en komen soms echt tijd te kort. Ik denk dat het herkenbaar is voor velen van jullie.

Dat was denk ik wel een beetje mijn kletspraatje over de afgelopen weken. Ik ga proberen om met weer iets meer regelmaat te bloggen, want ik vind het nog steeds leuk om te schrijven over de dingen die mij bezig houden. Wat zijn de dingen die jullie nog graag zouden willen zien of lezen op mijn blog? Laat je het weten bij de comments of via een berichtje op Facebook of Instagram?

Volg:
Share:

3 Reacties

 1. Anke
  24 januari 2018 / 14:13

  Leuk dat je er weer bent! Ik zou heeel graag tips en adviezen over borstvoeding en kolven willen lezen. Bij de eerste heb ik 8 weken bv gegeven en de laatste weken fulltime gekolfd, wat voor mij persoonlijk (naast herstel vd keizersnede) niet vol te houden was. Ik vind het ook al fijn om te lezen dat het soms bij een tweede kindje soepeler kan verlopen maar alle praktische tips en eigen ervaringen zijn welkom! Ik heb nog heel wat maanden om me wat beter voor te bereiden 🙂
  Een huishoudplanning vind ik ook leuk om te lezen. En welke producten je gebruikt enzo. En artikelen over favoriet speelgoed van de peuter vind ik ook leuk 🙂

  • Manon
   Auteur
   24 januari 2018 / 21:02

   Bedankt voor je input! Daar kan ik wat mee en ga kijken of ik het over wat verschillende artikelen kan verdelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.