Toch maar een babycook

image

Een tijdje geleden konden jullie al lezen op mijn blog en mijn Instagram dat we pasgeleden een Babycook gekocht hebben. Dan hoor ik je denken ‘Maar Luca is bijna een jaar, waarom ga je dan nu nog zo’n babycook kopen?’ Die vraag heb ik mijzelf ook een paar honderd keer gesteld, maar inmiddels ben ik enorm blij met dit apparaat en sla ik mijzelf voor mij kop dat ik dit apparaat niet eerder heb aangeschaft. Vandaag meer over mijn beweegredenen.

Verse groenten en vers fruit
Al tijdens mijn zwangerschap had ik besloten dat ik ons kindje zoveel mogelijk verse gerechten wilde gaan geven. Gewoon vers fruit en ook de avondmaaltijd moest van verse groenten gemaakt zijn. Ik heb altijd heel hard geroepen dat ik een apparaat dat het eten stoomt en pureert grote onzin vind om aan te schaffen, want ik heb een la vol pannen om het eten te koken en een staafmixer die ook gewoon goed werkt. Waarom dan ruim €100,- uitgeven aan een apparaat dat hetzelfde doet als mijn pannetjes en staafmixer?

Tijd te kort
Ik kom op het moment echt tijd te kort. Maar ik vind het wel belangrijk dat mijn kind niet ‘lijdt’ onder mijn fulltime werken. Ik wil dus dat hij gewoon een vers gemaakte avondmaaltijd te eten krijgt. Voorheen stond ik dan een poos in de keuken te koken, pureren, af te wegen en alles te verdelen. Op een gegeven moment stond ik ‘s avonds, toen Luca op bed lag, nog te koken en was om 20.30 uur nog niet klaar. Maar ondertussen moest ik wel iedere keer naar de keuken lopen, kijken hoe het gaat met het koken, afgieten, pureren en uiteindelijk de hele boel afwassen, omdat er veel te veel in de vaatwasser zat (we hadden namelijk ook nog de pannen van ons eigen avondeten). Ik had geen moment rust.

Het roer om
Toen we een tijdje terug bij BabyPark waren, zag ik de Babycook staan. Ik had er al vele malen over gelezen en ook een aantal keer overwogen om het apparaat aan te schaffen. Maar iedere keer toch maar niet gedaan, want he… Ik had mijn pannetjes en staafmixer. Toen we hem afgelopen maand zagen staan, hebben we de knoop doorgehakt. Dit apparaat zou voor de komende weken onze leven zoveel makkelijker gaan maken en zorgen dat ik mijn tijd veel functioneler in zou kunnen delen.

Natuurlijk hebben we de babycook al vrij snel uitgeprobeerd. Wat een verschil! Ik zet het apparaat met het gerecht aan, ga ondertussen lekker op de bank zitten, strijken, opruimen of wat ik maar wil. Als het piepje gaat, is de maaltijd gaar. Ik gooi de maaltijd in de mengkom en mix alles door elkaar. Het is echt kip-simpel en geeft mij flink wat ademruimte. Ook qua afwas is het alleen maar de kom uitspoelen en afwassen en klaar is Kees!

Voor ons dus nu een fijne en goede aankoop geweest. Binnen ga ik dit product nog echt reviewen en er wat meer over schrijven, zodat ik jullie een beter idee kan geven over de werking van het apparaat en je een beter idee van de tijdsbesparing kan geven.

Hoe bereidt jij het eten van jouw kindje?

Volg:
Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.