Traktatie kinderdagverblijf 2e verjaardag

Afgelopen woensdag mocht Luca trakteren op het kinderdagverblijf voor zijn tweede verjaardag. De traktatie had ik al een week of twee geleden gemaakt, aangezien zijn verjaardag en de uitgerekende datum van ons tweede kindje erg dicht bij elkaar liggen. Ben je ook nog opzoek naar een leuke traktatie die goed ruim van te voren voor te bereiden is? Of ben je gewoon nieuwsgierig naar wat ik in elkaar heb geknutseld? Lees dan zeker even verder.

Luca is 14 oktober jarig en ik ben op 24 oktober uitgerekend van ons tweede kindje. De data liggen erg dicht bij elkaar in de buurt en er bestaat dus zeker een kans dat ik al bevallen ben op de dag dat Luca jarig is. Aangezien ik voor hem zoveel mogelijk gewoon door wil laten gaan, ben ik ruim van te voren begonnen met nadenken over zijn traktatie op het kinderdagverblijf. Hij wordt 2 jaar en snapt dat nog niet helemaal natuurlijk. Ondanks dat vind ik het wel heel leuk als hij ‘zijn momentje van fame’ mag hebben op het kinderdagverblijf en iets mag uitdelen om te vieren dat hij 2 jaar wordt. Al is het maar voor in het fotoboek.

Ik wilde iets hebben dat enigszins verantwoord is, voor jongens en meisjes leuk is, niet te ingewikkeld is en goed van te voren te maken is. Ik struinde Internet af, bezocht avonden achter elkaar Pinterest en bedacht hoe ik mijn eigen draai aan bepaalde dingen kon geven. Uiteindelijk koos ik ervoor om Luca iets te spelen en iets te snoepen te laten trakteren en dit gewoon leuk aan te kleden.

Iets te spelen
Tsja… Dat iets te spelen is nog best lastig. Ik merk zelf dat als het echt prullen zijn die Luca mee naar huis krijgt, het toch snel in een hoekje verdwijnt en even later kapot in de vuilnisbak beland. Ergens vind ik dat zonde. Er is een ouder geweest die er tijd en moeite in heeft gestoken om een traktatie voor zijn/haar kindje te kopen en te maken, andersom zou ik dat ook niet leuk vinden. Maar wat kies je dan? Na lang nadenken kwam ik tot de conclusie dat stoepkrijt voor elke leeftijd leuk is (behalve voor de echte baby’s natuurlijk). Het kan met goed weer in elk seizoen gebruikt worden en is ook gewoon houdbaar, dus als het alleen maar slecht weer is, jouw kindje is er nog te jong voor of wat dan ook, dan kun je het gewoon in de schuur bewaren totdat het moment wel daar is.

Zelf heeft Luca ook een keer stoepkrijt bij een traktatie gekregen en dat heeft hij tot de laatste kruimel opgemaakt. Toen hij het kreeg, was hij er nog wat jong voor, maar inmiddels is hij dat niet meer. Ik was blij dat ik wat ‘nieuws’ te spelen had in de schuur.

Iets te snoepen
En dan iets om te kunnen snoepen. Vorig jaar was ik heel verantwoord bezig geweest met bananen. Dit keer was dat niet mogelijk, aangezien ik het toch een tijdje van te voren wilde maken en fruit niet echt een lange houdbaarheidsdatum heeft. Zakjes snoep en dergelijke vond ik niet echt verantwoord, maar rozijntjes dan weer wel. Luca krijgt hier zelf rozijntjes, maar als hij ze dan krijgt, is het feest. Bij de meeste ouders vallen de rozijnen in de categorie van verantwoorde tussendoortjes, het is best een tijdje houdbaar en anders kun je het zelf altijd nog opeten.

Aan de knutsel
Via bol.com bestelde ik stoepkrijt van Crayola. Ik wilde twee stuks per traktatie inpakken, dus had er ongeveer 40 nodig. Ik ging opzoek naar iets met verschillende kleuren, een doos met de juiste minimale hoeveelheid erin en dat ook nog een beetje betaalbaar was. Uiteindelijk stuitte ik op een doos met 48 krijtjes. Dan hebben we ook nog wat voor thuis om te spelen.

Ik pakte iedere keer twee verschillende kleuren stoepkrijt in folie in en knoopte de bovenkant dicht met een blauw lintje. Ik had van te voren zelf kaartjes gemaakt met de tekst ‘Hiep hiep hoera! Luca 2 jaar’ en dan een plaatje van Woezel en Pip erbij. Deze had ik allemaal uitgeknipt en met een perforator van een gaatje voorzien. Elk pakketje stoepkrijt kreeg dus ook zo’n vrolijk kaartje aan het strikje bevestigd.

Tot slot plakte ik met een dubbelzijdig plakbandje een doosje rozijnen op het folie. Alles even netjes neerleggen, lintjes netjes afknippen, te veel aan folie knippen en klaar was Manon.

Volg:
Share:

1 Reactie

 1. 13 oktober 2017 / 07:35

  Hey Manon,

  je loopt dus nog rond 😉 (ik heb je gemaild)
  Wat een leuk idee voor te trakteren voor Luca, stoepkrijt vind ik zeer origineel, en ik heb er zelf nog fijne herinneringen aan als kind! Ik denk dat ik je idee ga ‘opslaan’ voor eventueel voor Bess ofwel voor bij de suikerbonen van onze tweede 😉 Met Bess hadden we toen een mix van suikerbonen en snoepjes gegeven (I know, een Belgische traditie, maar je kent het principe hè, en jullie kunnen er sowieso van mee gaan genieten), maar niet iets speciaal iets voor kindjes, want die waren er nog niet echt in de familie of vrienden. Nu is dat anders, en zijn er toch al wat kindjes bijgekomen bij familie en vooral bij vrienden, dat zijn baby’s en peuters, dus ik denk dat je stoepkrijt misschien wel een leuke toevoeging is dan! Ik ga dus bol.com al even af 😉

  Groetjes,

  Ruth

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.